'Oy kullanmak külfet değil ayrıcalıktır'

'Oy kullanmak külfet değil ayrıcalıktır'
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oy kullanmak bir külfet değil tam tersine bir ayrıcalıktır. Sesinizi en iyi şekilde duyurabileceğiniz yer, dağlardaki silahlar...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oy kullanmak bir külfet değil tam tersine bir ayrıcalıktır. Sesinizi en iyi şekilde duyurabileceğiniz yer, dağlardaki silahlar değil sandıktır" dedi.

 

KARLSRUHE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karlsruhe Messe Arena’da düzenlenen “Gençlik Şöleni”nde yaptığı konuşmasına, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Almanya Federal Cumhuriyetinin değerli vatandaşları” diyerek başladı ve başta Almanya olmak üzere yurtdışında yaşan tüm Türkiye vatandaşlarına selamlarını iletti.

 

Tüm kadınların Anneler Günü’nün de mübarek ve kutlu olmasını dileyen Erdoğan, salonda bulunanlardan, hayatını kaybetmiş tüm anneler için dua etmelerini istedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’da ve özellikle de Almanya’da yaşayan, yaklaşık 1 milyon 450 bin seçmenin 7 Haziran seçimlerinde belirleyici rol oynayacağını vurgulayarak, “Her bir kardeşim şunu çok iyi bilmelidir; kullanma hakkına sahip olduğunuz oy kesinlikle sadece bir oy değildir. Meşhur bir söz var; ‘Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan orduyu, bir ordu bir milleti kurtarır’. Sahip olduğunuz oya bu anlayışla yaklaşmanızı istiyorum” dedi.

 

Geçmiş dönemlerde gümrüklerde oy kullanma zorunluluğu nedeniyle yurtdışında yaşayan vatandaşların seçme haklarını yeterince değerlendiremediklerine işaret eden Erdoğan, “Biz, yurtdışındaki vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerdeki temsilciliklerde oy kullanmalarının yolunu açmış bulunuyoruz.  Malum ilk defa cumhurbaşkanlığı seçiminde bu uygulamada bazı aksaklıklar oldu, istediğimiz neticeyi alamadık, yeterli bilgilendirmeyi yapamadık, ama bu seçimde yurtdışındaki kardeşlerimizin en az Türkiye’deki oy kullanma oranındaki bir yoğunlukta sandık başına gideceklerine inanıyorum” diye konuştu.

 

"Oy kullanmak ayrıcalıktır"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oy kullanmak bir külfet değil, tam tersine ayrıcalık, imkan, fırsattır. Sesinizi en iyi şekilde duyurabileceğiniz, gücünüzü en etkin şekilde gösterebileceğiniz yer dağlardaki silahlar değil, sandıktır, sandık. Bugüne kadar silahlı örgütleri arkamıza alarak bu ülkede iktidar olmadık, tam aksine gönülleri kazanarak iktidar olduk. Birileri de silahlı terör örgütlerini arkalarına alarak, ülkede bir şeyler yapmaya gayret ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

Yurtdışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının sayısının yaklaşık 6,5 milyonu bulduğunu ve bu sayının Türkiye’de en az 6 büyükşehir statüsündeki bir şehir ettiğini anlatan Erdoğan, “Bunları ihmal eden bir parti Türkiye’deki en az  6 büyükşehir statüsündeki şehri gözden çıkarmış olur. Hiçbir siyasetçinin, partinin böyle bir lüksü olamaz. Ben, sizlerden elinizdeki gücü en iyi şekilde kullanmanızı özellikle rica ediyorum. Almanya’daki ve Avrupa’daki sandıkların tümünü sevginizle, aşkınızla, azminizle doldurmanızı rica ediyorum” dedi.

 

"Sevgileri sahte, inanmayın"

 

"Benim Hakkarili vatandaşım şunu söylemeli; 'Ben Hakkari'ye artık Van Havalimanı'ndan inip karadan gitmek istemiyorum, ben, Hakkari'ye, Yüksekova'ya inip oradan geçmek istiyorum.' Bu benim Hakkarili Kürt kardeşimin hakkı değil mi? Hakkı. Bunu kimler engelledi? Bunlar engelledi" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Önünü açmak isteyen kim? Biz. Kim Kürt kardeşimi seviyor, bunlar mı, biz mi? Bizde ayrım yok. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abaza'sı, Arnavut'u, Boşnak'ı, Roman'ı, aklınıza kim gelirse, yaradılanı Yaradandan ötürü sevdik ve seveceğiz, farkımız bu. Bunların sevgileri falan sahte, inanmayın. Bunlar sevemezler, insan öldürende sevgi olur mu? İnsanları katledende sevgi olur mu? Öyleyse, bu oyuna gelmememiz lazım. El ele, omuz omuza vereceğiz."

 

"Gerekli cevabı 7 Haziran'da vereceğinize inanıyorum"

 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapılmakta olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları ifade etti:

 

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü bile bunları rahatsız etti. Niye? 'İsmini nasıl olur da Yavuz Sultan Selim Köprüsü koyarsınız'. Almanya'da falan, Avrupa'da 'Alisiz Alevilik' diye bir şeyler çıktı ya şimdi bu Alisiz Alevilerin içerisinden bir tanesini de aday yaptılar, milletvekili adayı. Kardeşlerim, uyanık olmaya mecburuz. Eğer Alevilik, Hazreti Ali Radiyallahu Anh Efendimizi sevmekse, benden daha Alevisi olamaz. Ama yok, Alevilik bir dinse, orada Tayyip Erdoğan yok. Onu, Alisiz Aleviler düşünsün. Bunlara gerekli cevabı 7 Haziran'da vereceğinize ben inanıyorum. Onun için çok çalışmanız gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.