Oy kullanılan okullara molotof saldırısı ?

Oy kullanılan okullara molotof saldırısı ?
Türkiye demokrasinin gereği olan oy kullanma işlemi gerçekleştirirken Mersin ve Şırnak'ta vatandaşların oy kullanmalarını engellemek isteyen grupşar...

Türkiye demokrasinin gereği olan oy kullanma işlemi gerçekleştirirken Mersin ve Şırnak'ta vatandaşların oy kullanmalarını engellemek isteyen grupşar olay çıkardı. Oy kullananları not eden kişi gözaltına alındı.

MERSİN'DE BİR OKUL VE 2 ARACA MOLOTOF KOKTEYLİ ATILDI

Mersin'de referandum için oy kullanılan bir okul ile önündeki iki araca Molotof kokteyli atıldı.

Alınan bilgiye göre, Akdeniz ilçesindeki Yeni Hal Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'na gelen küçük bir grup, vatandaşlar oy kullandığı sırada Molotof kokteyli attı. Molotof kokteyllerinden biri okulun bahçesine diğeri de giriş kapısının önüne düştü. Okulda herhangi bir zarar meydana gelmedi.

Gruptakiler ayrıca okul önünde bulunan 33 RK 288 plakalı kamyonet ile 33 EH 733 plakalı otomobile de Molotof kokteyli attılar, bir ekmek satış kulübesine de zarar vererek kaçtılar. İtfaiyenin müdahale ederek söndürdüğü araçlardan biri kullanılamaz hale geldi, diğeri ise kısmen yandı.

Bu arada Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Hatice Uluğ İlköğretim Okulu da zaman zaman taşlandı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin okul çevresinde aldığı önlemler sürüyor.


ŞIRNAK'IN CİZRE İLÇESİNDE HALK OYLAMASINDA OY KULLANANLARIN İSİMLERİNİ ALDIĞI GEREKÇESİYLE BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Şırnak'ın Cizre ilçesinde halk oylamasında oy kullanan vatandaşların isimlerini aldığı gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Konak Mahallesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda oy kullanan kişilerin isimlerini not ettiği gerekçesiyle bir kişi görevli polislerce gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.