Oy için öğrencileri yakmak istediler işte CHP bu BDP ile işbirliği yapıyor...

Oy için öğrencileri yakmak istediler işte CHP bu BDP ile işbirliği yapıyor...
 Başbakan Erdoğan, Cizre'de bir öğrenci yurduna yapılan molotofkokteylli saldırıyı sert bir dille kınadı. Üç-beş oy almak için çocukları ateşe...


 

Başbakan Erdoğan, Cizre'de bir öğrenci yurduna yapılan molotofkokteylli saldırıyı sert bir dille kınadı. Üç-beş oy almak için çocukları ateşe vermenin 'alçaklık' olduğunu söyleyen Erdoğan, "İşte bu BDP, CHP'den güç alıyor. CHP'yi parmağında oynatıyor, CHP ile işbirliği yapıyor. Bu BDP, CHP'ye ve terör örgütüne sırtını dayamanın şımarıklığı içinde insanlığı artık tamamen rafa kaldırıyor." dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Hatay ve Eskişehir'de halka seslendi. Ortadoğu'daki gelişmeleri yakından izlerken, Balkanlar'ı da çok yakından takip ettiklerini söyleyen Erdoğan, muhalefetin Türkiye'nin dış politikasına yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. "Bahçeli'nin eleştirilerini zerre kadar ciddiye almıyorum." diyen Erdoğan, MHP liderinin bir dış politika vizyonunun olmadığını kaydetti. Ardından Bahçeli'ye şu eleştirileri gönderdi: "Kendisine, Şam'a kaç kere gittin, Saraybosna'ya kaç kere gittin diye sormuyorum. Sayın Bahçeli, Allah aşkına siz, şu Hatay'a kaç kere geldiniz? Ben, başbakan olarak, dünya başkentlerinde Türkiye'nin hakkını hukukunu savunurken aynı zamanda 13 kere Hatay'a geldim. Peki siz muhalefet olarak kaç kez Hatay'a geldiniz? Üç buçuk yıllık iktidarınız döneminde Hatay'a kaç kez uğradınız?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Erdoğan, "Bir yıldır genel başkan... Şu ana kadar, İsrail'e selam çakmak dışında dış politika adına hiçbir girişimi, hiçbir adımı yok." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun İsrail medyasında Türkiye Cumhuriye-ti'nin Başbakanı'nı eleştirdiğini, İngiltere'de "Ben olsam Mavi Marmara'nın yola çıkmasına izin vermezdim. Bizim iktidarımızda İsrail ile ilişkiler düzelecek." dediğini aktararak, "CHP'nin dış politika ufku, Tel Aviv'den öteye geçmez, geçemez. Gazze'yi bilmezler, Kudüs'ü tanımazlar, Refah Sınır Kapısı deseniz, Cilvegözü Sınır Kapısı'nın yanında zannederler." diye konuştu.Başbakan Erdoğan, diğer partilerin AK Parti karşısında ittifak yaptığını, hizmete değil istismara odaklandıklarını da vurguladı. "CHP lokomotif oldu, MHP ile BDP'yi de yanına aldı. Kendisine vagon yaptı." ifadesini kullanırken, üç partinin 'bilinmeze doğru ilerlediklerini' kaydetti. Kılıçdaroğlu'na yaptığı "Seçimlerde birinci olamazsan genel başkanlığı bırakacak mısın?" çağrısına "Kimin oyu düşerse o bıraksın." cevabını aldığını da aktaran Başbakan, şunları dile getirdi: "Sayın Kılıçdaroğlu, senin biraz daha siyaset okulunda okuman lazım. Akıl hocanın rahlei tedrisinden geçmen lazım. Hâlâ iktidara talip değil, hâlâ muhalefete talip. Hedefi birinci parti olmak değil, 22 Temmuz'daki yüzde 20,9'luk oy oranı. Yani Sayın Baykal'ın oy oranı üzerine bir tane koyabilirse onu kendisi için zafer sayacak. Çıta bu."

KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜMÜNÜN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL BDP'DİR

Erdoğan, Türkiye'de Kürt meselesinin çözümünün önündeki en büyük engelin BDP olduğunu da belirterek, "Bizim çözüm odaklı siyasetimizi engellemek isteyen, çözümü yavaşlatmak isteyen, çözüme direnen BDP'dir, CHP'dir, MHP'dir." dedi. Erdoğan, Cizre'de bir öğrenci yurduna yapılan molotofkokteylli saldırıyı da kınadı. Bu molotofkokteyllerinin BDP çadırlarında, il ve ilçe başkanlık binalarında saklandığını, BDP araçlarıyla taşındığını belirterek, "İstanbul'da Serap kızımızı belediye otobüsünde yakanlar Cizre'de de 13-14 yaşındaki yavrularımızı ateşe vermek istediler. İşte bu BDP, CHP'den güç alıyor, CHP ile işbirliği yapıyor, ondan rant elde ediyor." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun Hakkâri'de konuşurken özerklikten bahsettiğini de belirterek, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nın 1988'de çıktığını ve 8 maddeye muhalefet şerhi konulduğunu anlattı. Kendi dönemlerinde bu şartları da ortadan kaldıran bir adım attıklarını vurgulayan Başbakan, CHP'nin buna muhalefet ettiğini bildirdi. MÜRSEL SEHER HATAY, MEHMET KURU ESKİŞEHİR


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.