Otomotivciler sanayi üretimini güçlendirdi...

Otomotivciler sanayi üretimini güçlendirdi...
  Temmuz ayında sanayi üretimi, hazirana göre hızlanarak yüzde 6,9 arttı. Üretim artışı 20?nci ayına girerken, temmuzdaki yükselişe otomotiv...

 

 

Temmuz ayında sanayi üretimi, hazirana göre hızlanarak yüzde 6,9 arttı.

 

Üretim artışı 20?nci ayına girerken, temmuzdaki yükselişe otomotiv sektörü önemli etki yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),
2011?in Temmuz ayıyla ilgili sanayi üretimi verilerini dün açıkladı. Sonuçlar, sanayi üretimi artışın küçük de olsa yeniden hızlandığını gösteriyor. Ayrıca, toplam sanayi üretimdeki artış da 20?nci ayına girdi. Temmuzda, geçen yılın aynı ayına göre genel sanayi üretim endeksi yüzde 6.9 artışla 128,4 puana, imalat sanayi üretim endeksi yüzde 7,2 artışla 124,2 puana, madencilik üretim endeksi yüzde 1,1 artışla 150,1 puana ve elektrikgaz- buhar üretim endeksi de yüzde 7,1 artışla 154,6 puana çıktı.

Tekstilde önemli düşüş


Temmuz ayında imalat sektörünü güçlü tutan sektörlerin başında
otomotiv geliyor. Bu sektörde üretim yüzde 34,6 arttı. Otomotivde üretim diğer araçlar kategorisinde yüzde 119,7 yükseldi. Üretim elektrikli teçhizat sektöründe de yüzde 13,4 arttı. Buna karşın üretim tekstilde yüzde 11,3, giyimde yüzde 4 düştü. Gıda sektöründeki üretim ise yüzde 4,8 arttı.

7 aylık artış yüzde 10,2


Yılın ilk 7 ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre genel
sanayi üretimi yüzde 10,2 arttı. Yine ilk 6 ayda madencilik sektörü üretimi yüzde 3, imalat sanayi üretimi yüzde 10,8 ve elektrik-gaz-buhar üretimi yüzde 8,6 arttı.

SON 5 YILIN EN İYİ TEMMUZ AYI


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2011 Temmuz ayına ait sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin, ?Yıllık bazda sanayi üretiminde dikkat çeken en önemli nokta son beş yılın en yüksek temmuz ayı sanayi üretimine ulaşmış olmamızdır? dedi. Ergün, şöyle devam etti: ?Endeksteki yıllık artış, ülkenin yüksek büyüme potansiyeline
sahip olduğunu göstermektedir. Sanayi üretimi, yıllık yüzde 7?ler civarında ekonomik büyümeyi güçlü bir şekilde desteklemeye devam etmektedir.?

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.