OTİAD Başkanı Orhan: Türk malı imajı ile Afrika?yı giydirebiliriz
Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği (OTİAD) Başkanı Ali Ulvi Orhan, "İyi organize olunursa, yükselen ?Türk malı imajı' ile önümüzdeki 10?15 yılda tüm Afrika'yı giydirebiliriz." dedi.
Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin ev sahipliğinde Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nun (ANSİFED) organize ettiği ?Tekstil Sektör Buluşması' Adana'da yapıldı.
Toplantıda dünyada Türk imajının iyi bir noktada olduğunu savunan OTİAD Başkanı Ali Ulvi Orhan, "Türk malı imajı Çin malına göre sürekli artarak devam ediyor. Bu ivmeyi iyi değerlendirmeliyiz. Bu olumlu imajı korumak için değişen modaya uygun üretim yapmalıyız. Tasarım ise ürünü sattıracak bir başka unsuru oluşturuyor. Dünya ile ilişkileri sağlam tutarak hem ürettiğimizi hem de bir başka ülkede ürettirdiğimizi rahatlıkla tüm dünyaya satabiliriz." diye konuştu.
Türkiye'nin 2023'de hazır giyim sektöründe 52 milyar dolar ihracat hedefinin olduğunu kaydeden Orhan, 2023'de kişi başına milli gelirin ise 25 bin dolar olarak hedeflendiğini söyledi. Şu anda hazır giyim sektörünün 15 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Orhan, 30 milyar doların üzerinde de iç pazara satış yaptığını ifade etti. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalara çeşitli tavsiyelerde de bulunan Orhan, "Ürettiğinizi dünyaya satamıyorsanız rekabet edemezsiniz." dedi.
Sektördekilerin yapması gerekenleri de sıralayan Orhan, "Özel bir pazarınız olsun. Çok özel bir ürününüz olmalı. Markalaşın. Mağazacılığa önem verin. İhracat yapmak istiyorsanız da İstanbul'da Laleli, Merter, Osmanbey gibi semtlerde mutlaka bir yer edinmelisiniz." şeklinde konuştu.
"KALİTE STANDARTLARINA UYGUN ÜRETİM YAPIN"
Anadolu'da faaliyet gösteren üreticilerin daha fazla önem kazanacağını da savunan Orhan, "İstanbul'da işçilik ve maliyetler pahalı olduğundan sektöre yeni oyuncular girmiyor. İleride sektörde üretim yapacak firma bulunamayabilir. Anadolu'da üretim yapan firmalar kalifiye eleman sıkıntısını aşarak kalite standartlarına uygun üretim yaparsa kazançlı çıkar." dedi.
ANSİFED Genel Sekreteri Mehmet Ulaşan ise federasyonun yapısı hakkında bilgiler verdi. Federasyon'da 16 derneğin bulunduğunu söyleyen Ulaşan, 17'ncinin de Adana'da İş Kadınları Derneği olarak kurulacağını kaydetti.
Bağlı bulundukları konfederasyon olan TUSKON'un dünyanın her yerinden işadamını İstanbul'da buluşturduğunun altını çizen ANSİFED Tekstil Komisyonu Başkanı Cevdet Şeker de kendilerinin de üyelerine katkı sağlamak için bunun farklı boyutunu gerçekleştirmek için ?Tekstil Sektör Buluşması'nı yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Federasyon olarak ilk sektörel programı Adana'da yaptıklarını söyleyen ANSİFED Başkanı Ahmet Coşkun, diğer sektörlerde de farklı illerde buluşmalar düzenleyeceklerini belirtti. Üyelerinin bu programlarla tanışma fırsatı bulduğunu kaydeden Coşkun, "Bu tür programlar sayesinde insanlar hayatlarının kalan bölümünü değiştirebilirler. İşadamlarımız, sektörü adına zamanını iyi değerlendirmeli." diye konuştu.
Daha sonra, OTİAD Başkanı Ali Ulvi Orhan'a ANSİFED Başkanı Ahmet Coşkun ve AGİD Tekstil Komisyonu Başkanı Sabri Altunbağ tarafından plaket takdim edildi. Programın ana sponsorluğunu üstlenen Yalınkaya Giyim Sahibi Ahmet Yalınkaya'nın plaketini ise ANSİFED Tekstil Komisyonu Başkanı Cevdet Şeker verdi.
16 DERNEK ÜYESİ FİRMALAR ADANA'YA GELDİ
Tekstil Sektör Buluşması etkinliğine katılan ANSİFED'e bağlı, AKTİSAT (Konya), ASİAD (Mersin), AGİD (Adana), GESİAD (Niğde), KASİAD (Karaman), AGİAD (Aksaray), GESİAD (Nevşehir), BEYSİAD (Beyşehir), AKSİAD (Akşehir), SESİAD (Seydişehir), KOGİAD (Kozan), ERGİSAD(Ereğli), TAGİD (Tarsus), Anamur AGİAD (Anamur), İSİAD (Ilgın) ve CEYGİD (Ceyhan) üyesi işadamları, ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.
Cihan, Bugün
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.