Orman köylüsüne kredi ve hibe

Orman köylüsüne kredi ve hibe
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 2013 yılında, 2B gelirlerinden orman köylülerine proje bazında kredi ve hibe uygulaması başlatacaklarını söyledi. Orman...


Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 2013 yılında, 2B gelirlerinden orman köylülerine proje bazında kredi ve hibe uygulaması başlatacaklarını söyledi.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2012 yılı faaliyetlerini değerlendirdiği, 2013 hedeflerini açıkladığı basın toplantısında, 2003-2012 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 60 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini belirtti.

Türkiye'nin toplam orman alanının 21,7 milyon hektar olduğunu, ülke yüzölçümünün yüzde 27,7'sinin orman alanlarından oluştuğuna işaret eden Eroğlu, "2023 yılı hedefimiz ülke topraklarının yüzde 30'una yani 23 milyon hektar orman alanına ulaşmaktır. Ormanlarımızı etkin biçimde koruyup geliştireceğiz. Hedefimiz verimli orman alanımızı 12,5 milyon hektara çıkarmaktır" dedi.

Orman köylüsüne aktarılan kaynak 4 kat artırıldı

Orman köylüsüne yeni desteklerin geleceğini vurgulayan Eroğlu, "2013 yılında 2B gelirlerinden orman köylülerine proje bazında kredi ve hibe uygulamasını başlatıyoruz. 2013 bütçesine 26 milyon 831 bin lira ihtiyaç sahibi orman köylüsüne verilmek üzere ayrılmıştır. Ormanlardan orman köylüsüne aktarılan kaynak 4 kat artırıldı. 2003'te 335 milyon lira olan bu miktar, 2011'de 1,14 milyar, 2012'de ise 1,27 milyar liradır" şeklinde konuştu.

Hidroelektrik enerji elektriğin sigortasıdır

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektrik enerji üretimi konusunda bazı suni tepkilerin bulunduğuna işaret ederek, "Fakat bu bizim için olmazsa olmazdır. Hidroelektrik enerji, bizde elektriğin sigortasıdır. Bütün dünya, Amerika'dan Kanada'ya Finlandiya'dan Japonya'ya kadar hidroelektrik enerji potansiyelinin yüzde 80, 90 hatta yüzde 100'ünü tamamlamış. Dolayısıyla buna devam edeceğiz. 55 milyar dolarlık geçen sene takriben enerji ithal ettik. Bunları devreye koymasaydık şimdi 10 milyar dolarlık doğalgaza daha fazla para vermek suretiyle ithal yapmak durumunda kalacaktır. Bu sadece doğalgaz parası, elektrik parası değil. Şu anda 30 milyar dolarlık ekonomiye katkımız var" diye konuştu.

AA, Bugün

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.