Orgeneral Özel hakkında müthiş iddia!
Ergenekon davasının sonuçlanmasının ardından yapılan baskılarla Necdet Özel'i...
Ergenekon davasının sonuçlanmasının ardından yapılan baskılarla Necdet Özel'i istifa ettirmeye çalıştırdıkları iddia edildi.
Ergenekon kararını eleştirenlerin "cunta ve askeri vesayetin devamını istediğini" belirten Tanrıverdi, Orgeneral?Özel'in hedef alınmasının nedeninin de istifa çağrılarına direnmesi olduğunu söyledi.
ASDER ONURSAL BAŞKANI EMEKLİ TUĞGENERAL ADNAN TANRIVERDİ:
Star'ın haberine göre 28 Şubat gibi darbe süreçlerinde TSK'dan emekli edilen subayların kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği'nin onursal başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Ergenekon davasında mahkemenin verdiği kararın ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e yöneltilen eleştirilerin temelinde onun da emekli Orgeneral Işık Koşaner gibi istifa ettirilememesinin yarattığı hıncın yattığını söyledi.
Konumu kaybetme korkusu
Balyoz'un da, Ergenekon'un da TSK'nın büyük kesimi tarafından hoş karşılanan davalar olmadığını söyleyen Tanrıverdi, "Konumunu kaybetmek istemeyen Ergenekon üyeleri Türkiye'de hükümetin düşmesini bekliyor. Türkiye'de koalisyonlar dönemi başlarsa, hem cuntalaşmada hem de askeri vesayette hızlı bir geri dönüş olur. Ama bu duruma şimdiki komuta kademesinin sıcak bakmaması da, kızgınlık yaratıyor. Beklediler ki, Özel Paşa da (G.Kurmay eski Başkanı Işık) Koşener Paşa gibi yumruğunu vurup 'Böyle mahkeme kararı olmaz' diye istifa etsin" diye konuştu.
Askeri vesayet sürsün diye!
Cunta ve askeri vesayetin sürmesini isteyenlerin "Ergenekon'da cezalar fazla ve haksız" propagandası yaptığını belirten Tanrıverdi "Oysa artık TSK'nın iç meselelerden çıkıp, etrafımızda çemberi iyice daralan dış konulara, asli görevine dönmesi gerektiğini hala düşünmüyorlar. TSK dış konulara odaklanıp, asli görevine dönmesin, Türkiye bölgede güçlü olmasın diye Ergenekon'da cezalar fazla ve haksız propagandası yapılıyor. Geleceğimiz için çok dikkatli olmak lazım" dedi.
Demokrasinin 7. safhasındayız
Ergenekon davasının TSK için cuntalarla savaş anlamında hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Tanrıverdi, "Siyaset bilimciler, ileri demokrasiyi yedi safhaya ayırıyorlar. Yedinci safha; TSK'nın üst tabakasının siyasi otoriteye tabi olmayı içine sindirmesidir. İnşallah, biz bu safhaya girdik gibi görünüyor. Ergenekon yargılamasında varılan sonuç; 1960 darbesinden bu yana TSK'nın sivil yönetime müdahalesini normal gören anlayışın değişmesidir" dedi.
TSK CUNTA?KALINTILARINI?TEMİZLEMELİ
Ergenekon ve Balyoz gibi davalara ilişkin TSK içinde huzursuzluk yaşandığını söyleyen Adnan Tanrıverdi, şunları söyledi: "TSK'da değişmesi gerekenler var. Hala TSK'ya personel alırken, kişinin aile fotoğrafını incelenmesi durum var. 28 Şubat sürecine nazaran TSK'nın çatısını oluşturan subay ve astsubay kadrosu o dönemden daha ileri bir noktada durarak, manevi değerlerin iktidara gelmesini tehdit olarak görüyor. Bu bakış açısı da bir iki dava ile değişmez. Zaten bir değişim için 28 Şubat yargılamasının sonucunu da görmek lazım. TSK içinde darbeyi yöneten cuntanın kalıntıları, davalara ilişkin propaganda yapıyorlar. 28 Şubat'ta genç olanlar şimdi önemli görevdeler. O davanın sonucuna göre TSK'da önemli değişikliklere gitmek lazım. Ordu da tüm bu cuntalardan yıprandı. Artık kendi asli işiyle uğraşan bir yapıya kavuşması lazım."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.