Önder Sav meydan okudu?

Önder Sav meydan okudu?
 Önder Sav kendisini Parti Genel Sekreterliğinden alan Kemal Kılıçdaroğlu'na adeta meydan okudu.CHP'de yönetim dışında kalan Önder Sav, Kılıçdaroğlu'na...

 

Önder Sav kendisini Parti Genel Sekreterliğinden alan Kemal Kılıçdaroğlu'na adeta meydan okudu.
CHP'de yönetim dışında kalan Önder Sav, Kılıçdaroğlu'na adeta meydan okudu.

İşte Sav'ın o konuşması:

PM üyesi arkadaşlarım adına özür diliyorum. Bizim yüzümüzden yoğun bir mesai yaptınız. 53 yıllık siyasi yaşamamı bugün hem üzücü hem onuer verici dönemini yaşadım. Üzücü yanı, ilk kez bir CHP Genel Başkanı'nın PM'yi toplantıya çağırıp kendi imzasına sadık kalmayarak M'yi hiçe sayarak kurulştaydan sonra partinin en yüksek oprganı olan PM'yi hiçe sayarak toplantıya katılmayışı oldu.

CHP kurallar partisidir. PM Genel Başkanın yıkluğyunda Genel Başkan Yardımcısı yönetiminde çok önemli bir toplantı gerçekleşti. Gelecekte tarihi yazanlar bugünkü gelişmeleri PM'nin duruşunun da altını çizerek yazacaktır. 81 üyeden 61'i toplantıya katıldı. Yani her türlü kararı alacak çoğunluk vardı. Günlerden beri tartışması yapılan tüzük kurultayı doğrultuısunda divan başkanlığına verilen önerge değerlendirilild. 27-28 Kasım'da Ahmet Taner Kışlalı Salonunda toplanmasına karar verildi.

Yargıtay'dan gelen yazı gereği görüşmelere yapılacak idi. Bu da yapılamadı. O madde verilen bir önerge ile güğndemden çıkarıldı. CHP çoğu şu anda benim yanımda olan MYK üyeleri hukuken devam etme durumlarını yarattılar. Yeni bir MYK atanması hukuken sakat bir atamadır. YArgıtay Cumhuriyet Başsavcılığıan değil dünyanın en yetkili hukuki kurumuna gitse de sakattır. Hukuki sakatlığı cilalı sözlerle örtemezsiniz.

Yeni MYK yerine yeni CHP deyimi kullanılmıştır. Dünyada ve Türkiye'de bir tek parti vardır. O da CHP'dir. CHP'yi içerideki ve dışarıdaki düşmanlar eskitemedi. Kılıçdaroğlu da eskitemeyecektir. İstediği kadar yeni desin...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.