ÖNDER 60. Geleneksel İftarı yapıldı
ÖNDER 60. Geleneksel İftarı yapıldı
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, 60. Geleneksel iftarı İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.
ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu iftar programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İftara ilahiyatçı-yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Beykoz Belediye Başkanı ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel Çelikbilek, Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, TGTV Başkanı Hamza Akbulut, 15 Temmuz Derneği Başkanı Abdurrahman Tarık Şebik, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, Akit İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, ÖNDER eski başkanları Dursun Topaloğlu, Süleyman Erdemir ve Hüseyin Korkut, mezun dernekleri başkanları, imam hatip mezunları ve aileleri iştirak etti.
KUDÜS’TE İFTAR YAPACAĞIZ
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu bir selamlama konuşması yaptı. Bugün anlamlı bir mekanda, ilk imam hatip okulunun binasında iftar yaptıklarını belirten Bekiroğlu, okulun yenilenmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti. İslam dünyasının her Ramazan’a bir acıyla başladığını belirten Halit Bekiroğlu, “Bu Ramazan’a da Kudüs’te bir acıyla, hüzünle başladık. 60’tan fazla kardeşimiz şehit oldu ve binlerce kardeşimiz yaralandı. Ama şuna inanıyoruz, bizler dimdik ayakta durdukça, yılmadan usanmadan yolumuza devam ettikçe, her bir fert üzerimize düşeni yaptıkça Allah’ın izniyle Kudüs’te, Mescidi Aksa’da Siyonistler ve onların destekçileri olan emperyalistler başarılı olamayacak. Bunun için Kudüs’ü yüreğimizde ve zihnimizde yaşatmamız gerekiyor. İnşallah hep beraber Kudüs’te de iftar yapacağımız günler yakındır temennisiyle rabbimizden niyazda bulunuyoruz” dedi.
UMUTSUZLUĞA KAPILDIYSANIZ İMAM HATİPLERE BAKIN
ÖNDER’in bu yıl 60. Kuruluş yıldönümünü kutladığını hatırlatan Halit Bekiroğlu, imam hatiplere ilişkin bilgiler de verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: Türkiye genelinde 4 bin 600, yurtdışında 50’ye yaklaşan imam hatip okuluna hizmet ediyoruz ve bu hizmetleri 500’ü aşkın imam hatip mezun derneği ve 100’ü aşkın spor kulübüyle birlikte yapıyoruz. Geldiğimiz nokta itibarıyla elhamdülillah imam hatiplerde önemli bir mesafe katettik. Zaman zaman umutsuzluğa kapıldığımız, karamsarlığa düştüğümüz anlar oluyor. Eğer kıymetli dostlar umutsuzluğa kapıldıysanız, karamsarlığa düştüyseniz sizi en yakın imam hatip okulunu ziyarete davet ediyorum. Oradaki kardeşlerimizin gayretini görmeye davet ediyorum, oradaki çocuklarımızın namaz kılışlarını, şiirle, edebiyatla, kültürle, sanatla, sporla, hafızlıkla, hadisle, tefsirle hemhal oluşunu görmeye davet ediyorum. Evet İslam dünyasında zaman zaman üzücü hadiseler oluyor, kahrolduğumuz anlar oluyor ama şuna inanıyoruz, bizler toparlandıkça, kardeş oldukça, dayanışma içerisinde oldukça Allah’ın izniyle başta ülkemiz olmak üzere ve bütün gönül coğrafyamız olmak üzere insanlığa yeni sözümüzü, yeni mesajımızı ve medeniyetimizi el birliğiyle taşımış olacağız.”
İMAM HATİPLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de konuşmasında, kendisinin de Ankara’nın en eski imam hatip lisesi olan Merkez İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduğunu belirterek, “Bizler imam hatiplerin zor zamanlarını yaşadık, imam hatiplerin horlandığı dönemleri gördük. İmam hatiplerin kapandığı, önüne engeller konulduğu, üniversitelere alınmadığı günleri de yaşadık. 1980 darbesinden sonra imam hatipte okuyan kız kardeşlerimizin başının zorla açıldığına da şahit olduk. Ama Allaha hamdolsun bu günler geride kaldı ve inşallah o günleri bir daha da yaşamayız” dedi. İmam hatipli olmakla övündüğünü ve gurur duyduğunu belirten Destici sözlerini şöyle tamamladı: Bizler imam hatipli olmaktan sevinç duyuyoruz ama bu diğer lise mezunlarını dışladığımız anlamına gelmiyor. Biz imam hatip liselerinin fırsat eşitliğinin bir gereği olarak önünün açılmasını istedik ve isteyen ailenin çocuğunu imam hatip lisesine, isteyenin de normal liseye ya da başka bir liseye gönderme hakkının elinden alınmasına karşı çıktık. Ve elhamdülillah bugün isteyen çocuğunu normal liseye, isteyen başka bir liseye, isteyen de imam hatip lisesine gönderiyor.”
İMAM HATİPLER MEDENİYETİMİZİN OKULLARI
İlahiyatçı ve yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman da konuşmasında, imam hatiplerin medeniyetimizin okulları olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim dinimiz var, o merkezde. Bizim kültür ve medeniyetimiz de bu dinden ilham alarak oluşmuş. Bizim medeniyetimizin bir dili, bir yazısı, bir sanatı vardı. Bir kültürü ve medeniyeti medeniyet yapan bütün bu unsurlar vardı, biz insanlar olarak bedendik, kültür ve medeniyet olarak bedendik, onun ruhu da din idi, İslam idi. Sonra araya mikroplar girdi, ifsat edici unsurlar girdi. Bizim ruhumuzla bedenimiz arasında çelişkiler meydana geldi. Biz bir dine mensubuz ama bize zorla bir başka medeniyeti bir başka kültürü giydirmek istediler. Bizim bir dilimiz, yazımız, ahlakımız, adabı muaşeretimiz, sanatımız vardı. Bunların tamamını değiştirmek istediler. Şimdi ben bunları düşünerek diyorum ki imam hatip okulları bizim medeniyetimizin okullarıdır.”
GENÇLERİMİZ İSLAM MİSYONERLERİ
“İmam hatiplerde bizim yazımız ve bizim dinimiz öğretiliyor” diyen Karaman, konuşmasını şöyle tamamladı: Bu okullarda abilik kardeşlik, büyüklere saygı, küçüklere şefkat, sıla-ı rahim, ecdadımıza, tarihimize saygı öğretiliyor. Biz bu okulları bunun için seviyoruz, biz bu okullara bunun için destek veriyoruz. Ama biliyoruz ki, güzel ülkemizin çocukları, gençleri imam hatip okullarında okuyan çocuklar ve gençlerden ibaret değil. Bütün gençler bizim çocuklarımız. Biz eğer güzellerimizi, iyilerimizi, doğrularımızı bu ülkede yaşayan insanların en çoğuyla paylaşmaya muvaffak olamazsak biz olamayız. İşte bu sebeple imam hatiplere medeniyetimizin okulları olmanın ötesinde, medeniyetimizi, dilimizi, dinimizi, adabımızı yaşıtları olan gençlere dostlukla, sevgiyle, arkadaşlıkla götürecek birer İslam misyonerleri olarak bakıyorum. Bu nedenle de onları seviyorum.”
Geniş katılımla gerçekleştirilen ÖNDER 60. geleneksel iftarı programında akşam ezanıyla birlikte misafirler oruçlarını açtı. Program yemek duasının okunmasıyla sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.