Öldürülen Çeçenlerin aileleri, katillerin bulunmasını istiyor

Öldürülen Çeçenlerin aileleri, katillerin bulunmasını istiyor
Rus-Çeçen savaşında üst düzey komutan olarak görev yapan Berg Khazh Musaev'in de aralarında bulunduğu 3 Çeçen'in sokak ortasında öldürülmesi kamuoyunda...



Rus-Çeçen savaşında üst düzey komutan olarak görev yapan Berg Khazh Musaev'in de aralarında bulunduğu 3 Çeçen'in sokak ortasında öldürülmesi kamuoyunda geniş yankı buldu.

İstanbul Zeytinburnu'nda dün yaşanan infaz sonrası İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) bir basın toplantısı düzenledi. Dernek Başkanı Murat Özer, Çeçen uyruklu Berg-Khazh Musaev, Rustam Altemirov ve Zavrbek Amriev'in silahlı saldırı sonucu hunharca öldürüldüğünü hatırlattı. Özer, "Daha önce Çeçenistan'da 250 bin insanı katleden Rusya, Türkiye'de de cinayetlerini sürdürüyor." ifadelerini kullandı. Berg Khazh Musaev'in eşi Şahide Musaev, katillerin bulunmasını istediklerini anlattı. Musaev, "Daha önce de benzer olaylar oldu. Biz katillerin bulunmasını istiyoruz. Türk hükümetinin bu konuyla ilgilenmesini istiyoruz." dedi. Zavrbek Amriev'in eşi Malika Amriev ise gözyaşlarına hakim olamadı. Amriev, "23 yaşındayım, 6 aylık bir kız çocuğum var. Eşim dün şehit edildi. Buraya Müslüman bir ülke olduğu için geldik. Ama bize kimse sahip çıkmadı." şeklinde konuştu. Bu arada, olay yerinde bulunan boş kovanlar üzerinde yapılan balistik incelemede, silahın daha önce İstanbul'da bazı Çeçenistan uyruklu kişilerin öldürülmeleri olaylarında kullanılmadığı belirlendi. Yaşanan olayda ölen Altemirov'un 5, Musaev'in 3 ve Amriev'in 3 yerinden vurulduğu ve bir kurşunun da bu kişilerin otomobillerine isabet ettiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.