Okuma-yazma bilmeyenleri "İkna Timi"...

Okuma-yazma bilmeyenleri "İkna Timi"...
Adana'nın Feke ilçesinde kaymakamlıkça sürdürülen çalışma kapsamında köylerde okuma-yazma bilmeyenleri teşvik için ''İkna Timi'' oluşturuldu.Mayıs...

Adana'nın Feke ilçesinde kaymakamlıkça sürdürülen çalışma kapsamında köylerde okuma-yazma bilmeyenleri teşvik için ''İkna Timi'' oluşturuldu.

Mayıs ayında Feke Kaymakamı Bünyamin Kuş başkanlığında toplanan ''Ana-kız Okuldayız'' komisyonu, ilçedeki okuma-yazma bilmeyenlerin belirlenmesi için köy okullarına yazı gönderdi.

Kaymakamlık, isimlerin belirlenmesinden sonra okuma-yazma bilmeyenlerle yüz yüze görüşerek, açılacak kurslara katılımları sağlamak için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) bünyesinde 3 kişiden oluşan bir ''İkna Timi'' oluşturdu.

HEM yetkilileri, tarlada, bağda, bahçede çalışırken ziyaret ettikleri vatandaşlara okumanın önemi ve gerekliliği anlattıklarını, ziyaret ettikleri her köyde en az bir okuma-yazma kursu açılmasını sağlamaya çalıştıklarını belirttiler.

Sürdürdükleri çalışmaları ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlığa rapor halinde sunacaklarını ifade eden HEM yetkilileri, yapılan çalışma ile 2010-2011 öğretim yılında okuma-yazma kurs sayısında önemli artış olacağını kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.