Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Küçükler ve Yıldızlar Yakan Top İl Birinciliği Sona Erdi

Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Küçükler ve Yıldızlar Yakan Top İl Birinciliği Sona Erdi
- Küçüklerde Seyhan Şehit Murat Savaş Kale İlkokulu, Yıldızlarda ise Çukurova Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri M1 Adana Alışveriş Merkezinin 'de destek verdiği " Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Küçükler ve Yıldızlar Yakan Top İl Birinciliği " sona erdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Sorumlusu Ramazan Bahadır, yarışmaların iki gün sürdüğünü, M1 Adana Alışveriş Merkezi otoparkında farklı okullardan 128 erkek ve 92 kız olmak üzere toplam 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Bahadır, “Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını yeni nesillere aktarmak, çocukların yoğun ders maratonu arasında eğlenebilecekleri ve kaynaşabilecekleri bir ortam oluşturmak, oyun çağındaki çocuklarımızı dışarıya çıkararak sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla ilimizde gerçekleştirilen ve 32 takımın katıldığı müsabakalarda ter döktü” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdür Halit Yılmazel yapmış konuşmada "Geleneksel oyunlarımızın tekrar canlandırılması, geçmişimiz ve bugünümüz arasında bir köprü kurmamıza ve milli manevi değerlerimizin gelişmesine katkı sağlayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğimiz  bugün yapılan final müsabakalarıyla son buldu. Yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor ve organizasyonda bizlere desteğini esirgemeyen başta M1 Adana Alışveriş Merkezine görev alan bütün idarecilere, öğretmenlere ve hakemlere  teşekkür ediyorum” dedi.

Dereceye giren sporculara ödüllerini müsabakalara katılan okulların Beden Eğitim öğretmenleri ve hakemler tarafından verildi.

Ayrıca müsabakalarda birinci olan okul yöneticileri ve sporculara M1 Adana Alışveriş Merkezi tarafından çaydanlık armağan edildi.

-Kimler Dereceye Girdi?-

2 gün süren müsabakalar sonunda birinci olan okullar şu şekilde:

Küçükler: 1. Seyhan Şehit Murat Savaş Kale İlkokulu, 2. Seyhan-Cebesoy İlkokulu, 3. Ve 4. Kozan TOKİ Şehit Suat Ocak İlkokulu


Yıldızlar:1. Çukurova-Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu A Takımı, 2. Seyhan-Şehit Murat Savaş Kale Ortaokulu A Takımı 3. Seyhan-Şehit Murat Savaş Kale Ortaokulu B Takımı, 4. Çukurova-Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu B Takımı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.