Oktay Ekşi'nin affedilmez hatası?

Oktay Ekşi'nin affedilmez hatası?
Başbakan Erdoğan milletvekili yemin töreninde Oktay Ekşi'nin yaptığı hatayı affetmedi.Başbakan Erdoğan bugün yaptığı ilk grup konuşmasında, yemin...



Başbakan Erdoğan milletvekili yemin töreninde Oktay Ekşi'nin yaptığı hatayı affetmedi.

Başbakan Erdoğan bugün yaptığı ilk grup konuşmasında, yemin töreninde geçici Meclis başkanlığı yapan ve CHP milletvekili olan Oktay Ekşi'nin tutanaklara geçen yalanını ortaya döktü.  Meclis'te bulunmalarına karşın 'yokum' denilmesini "Bunu hangi dürüstlük anlayışının içine sığdırıyorsunuz. Dürüstlük kavramıyla yalan ne zamandan beri arkadaş oldular" diye tepkiyle karşılayan Erdoğan, "Bu durum anamuhalefetin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir" dedi.

TUTANAKLARA BÖYLE GEÇTİ


TBMM'nın açılışı ve milletvekili
yemin töreni başladıktan sonra Geçici Başkan Oktay Ekşi, Meclis Genel Kurulu Salonunda bulunan ancak yemin etmek için isimlerinin okunmasına karşın kürsüye çıkmayan Salih Fırat, Ahmet Toptaş, Ramis Topal, Süleyman Sencer Ayata, Sinan Aydın Aygün, Ayşe Gülsün Bilgehan, İzzet Çetin kürsüye çıkmayınca "Yok" dedi.  Tutanaklarda yemin etmek için kürsüye davet edilen yukarıdaki isimlerin karşısında "Yok" ifadesi yer aldı.

KAŞ YAPAYIM DERKEN...


Uyarılar üzerine yanlışı fark eden Ekşi bu hatasını yemin töreninin sonunda yaptığı açıklama ile düzeltti. "Yok" dediği milletvekillerinin tek tek ismini okuyan Ekşi'nin bu düzeltmesi tutanaklara şöyle geçti:

"Sayın milletvekilleri, birleşimin başında, Genel Kurul salonunda bulundukları hâlde adları okunduğunda ant içmeyen sayın milletvekillerinin burada bulunmadıklarını sehven ifade etmiştim. Burada bulundukları hâlde bulunmadıklarını ifade ettiğim sayın milletvekillerinin adlarını okuyorum"


Ekşi'nin açıklamasına AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Ne gerek var?" diye tepki göstermişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.