Oktay Ekşi Cumhurbaşkanımız da olacaktı!

Oktay Ekşi Cumhurbaşkanımız da olacaktı!
Türkiye yarın yapılacak milletvekili yemin töreninde yaşanacaklara ve Oktay Ekşi'nin yönetimine kilitlendi. Meclis'i yönetecek Ekşi, aslında vekil Cumhurbaşkanımız...



Türkiye yarın yapılacak milletvekili yemin töreninde yaşanacaklara ve Oktay Ekşi'nin yönetimine kilitlendi. Meclis'i yönetecek Ekşi, aslında vekil Cumhurbaşkanımız da olacaktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la aralarının açık olduğu bilinen Oktay Ekşi, resmen TBMM başkanı oldu. Ekşi'nin Meclis Başkanı olması, Erdoğan'ı da harekete geçirdi.

Yarın yapılacak milletvekili yemin töreninde oturumu en yaşlı üye olma sıfatıtla yönetecek olan CHP Milletvekili Oktay Ekşi, Meclis Başkanı seçilene kadar bu görevi de yürütecek. Bu durum Oktay Ekşi'nin Cumhurbaşkanı vekilliğini de gündeme getirdi.


Oktay Ekşi geçici Meclis Başkanıyken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yurt dışına çıkarsa, Cumhurbaşkanı vekili de olacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bulgaristan ve Karadağ gezilerini iptal etmeseydi Ekşi, geçici olarak Köşk'e de çıkmış olacaktı.


SİYASET GERGİN GÜL GİTMİYOR


Önceden belirlenmiş programa göre 29-30 Haziran tarihlerinde Karadağ'a 3 Temmuz'da da Bulgaristan'a gitmesi gereken Gül, 12 Haziran seçimler sonrasında yaşanan YSK krizi ve gelişmeleri göz önünde bulundurarak, bu gezilerini iptal etti.

DAHA ÖNCE YAŞANMIŞTI


Oktay Ekşi'nin Cumhurbaşkan Vekili olma ihtimali şimdilik görünmüyor ama 3 Mayıs 1999'da dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Fransa'ya gidince,  geçici Meclis Başkanı ve DYP Elazığ milletvekili Ali Rıza Septioğlu 48 saatliğine Cumhurbaşkanı Vekili olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.