"Öğretmenin Kimyası” Kimya ve Fen Öğretmenlerini Gaziantep’te Buluşturdu
Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve Dow Türkiye arasındaki işbirliği kapsamında hayata geçirilen “Öğretmenin Kimyası” projesinin 2017 yılındaki ikinci eğitimleri geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te gerçekleştirildi. Lise ve orta okul çağındaki öğrencilere kimya ve fen dersini sevdirmek, sınıflarda teknoloji kullanımı ve deney yapmanın önemini vurgulamak amacıyla öğretmenlerinin paylaşacakları teknikleri kolaylaştırmayı ve motivasyonlarını artırmayı hedefleyen “Öğretmenin Kimyası” eğitimlerine kimya ve fen bilimleri branşından 52 eğitimci katıldı.
“Öğretmenin Kimyası” eğitimi aynı zamanda öğretmenlerin sınıf içindeki rollerini sorgulamalarını, aktif öğrenme tekniklerini kullanarak öğrencilerin derse katılımını ve deneyimleyerek öğrenme ortamlarını artırmayı hedefliyor.
Etkinliğin açılışında; Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Dow Türkiye Güney Ofisi Lideri Onur Terkeşli ve Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Selman Behmuaras konuşma yaptı.
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete , gerçekleştirdiği açılış konuşmasında; dünyada STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik; FeTeMM) eğitiminin önemine vurgu yaparak, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulacak yeni bir STEM Merkezi’nin müjdesini verdi. Öğrencilerimizin bilgi konusunda dünyada akranlarına kıyasla çok üst sıralarda yer almasına rağmen uygulamalı sınavlarda çok başarılı olamadıklarını, bu sebeple Öğretmenin Kimyası gibi uygulamay adayalı eğitimlerin öğretmenlerimizin mesleki gelişimleri için çok önemli olduğunu belirtti.
Dow Türkiye Güney Ofisi Lideri Onur Terkeşli, kimyanın gündelik hayatımızın her alanına dokunan vazgeçilmez bir unsur olduğunun altını çizerek, Dow’ın bilime dayalı ve insan hayatına odaklı çözümler geliştirerek Türkiye’de 46 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğini ve yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. Terkeşli, ÖRAV ile 2013 yılından beri sürdürdükleri işbirliği çerçevesinde Gaziantep’te ikinci, toplamda 11. Öğretmenin Kimyası etkinliğini düzenlemekten ve eğitim yoluyla ülkemizin rekabet gücüne katkı sağlamaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Dow olarak 2014 yılında Gaziantep’te kurulan Güney Ofisi ile bölgenin dinamik sanayisine ve iş ortaklarına yakın destek sağlayabildiklerini belirten Terkeşli, ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan Gaziantep’te ikinci kez eğitim gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.
ÖRAV Genel Müdürü Selman Behmuaras ise; eğitimde başarının en önemli koşulunun öğretmen niteliğinin ve becerilerinin artırılması ile sağlanabileceğini belirterek, ÖRAV’ın bu konuda Türk eğitim sistemine sağladığı desteklerden bahsetti. Katılımcılara gönüllü katılımları için, Dow Türkiye ofisine verdikleri destekler için ve ekip arkadaşlarına özenli çalışmaları için teşekkür etti.
Dow’ın öncülüğünde kimya öğretmenleri ve öğrencilere yönelik en önemli sosyal sorumluluk projesi olarak kabul edilen “Öğretmenin Kimyası” STEM projesi ile, fen okur yazarlığında 33 Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkesi arasında en alt sıralarda yer alan Türkiye’deki öğrencilerin fen ve kimya branşlarına yönelik yetkinliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bilgi ve teknoloji çağı olan 21. yüzyılda, fen, kimya, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki başarı oranlarının üst düzeylere taşınması ve Türkiye’nin yakın gelecekteki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.
Öğretmenin Kimyası projesi dahilinde 2013- 2017 yılları arasında; İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kocaeli, Gaziantep, Trabzon, Adana ve Ankara gibi illerde düzenlenen atölye çalışmalarıyla toplam 15 ilden yüzlerce okulda eğitim veren 650’yi aşkın kimya öğretmenine ulaşılmış ve yüz yüze eğitimler düzenlenmiştir. Eğitimlere katılan öğretmenler 4 yıl içinde onbinlerce öğrenciye kimya ve fen bilimleri sevgisini aşılamıştır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.