“Öğrenme Liderleri Projesi” Kapsamında Lider Öğretmen Eğitimi Semineri Verildi 

 “Öğrenme Liderleri Projesi” Kapsamında Lider Öğretmen Eğitimi Semineri Verildi 
 Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından eğitimde farkındalık oluşturmak amacıyla öğretmenlere yönelik seminer düzenlendi. Seminer, Hacettepe...

 

Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından eğitimde farkındalık oluşturmak amacıyla öğretmenlere yönelik seminer düzenlendi. Seminer, Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytaç Açıkalın tarafından verildi. “Öğrenme Liderleri Projesi” Kapsamında Lider öğretmen Eğitimi konulu seminer, Evliya Çelebi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleşti. 

Müdürlüğümüzce ilimiz genelindeki okul/kurumlarda eğitime erişim oranı, eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan "Okul Tabanlı Değerlendirme, Akredite ve Kalite Sistemi" (ODAK) projesi  kapsamında Öğretmenlerimizin sınıf yönetimi, öğrenme süreci ve ortamı tasarlama becerilerinin geliştirilmesi, öğretmenlik mesleği genel alan yeterlikleri ve özel alan yeterlikleri seviyelerinin artırılması amacıyla “Öğrenme Liderliği Programı” İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar’ın talimatı ile hazırlandı. 

Bakanlığımız ve TÜBİTAK işbirliği ile yenilenen öğretim programları incelendiğinde yapılandırmacı yaklaşımın etkilerini iyice artırdığı görülmektedir. Öğretmenlerimizin müfredat kalıplarını daha ileriye taşımaları, öğrenme süreçlerini tasarlamaları ve etkinlik üretecek donanıma sahip olmaları artık birer gereklilik halini almıştır. Öğrenciye bilgi aktarma rolünden, öğrenciye öğrenme sürecinde danışmanlık, mentorluk ve rehberlik eden öğretmenlerimiz sanılanın aksine öğrenci ile birlikte öğrenmenin merkezinde yer almak zorundadır. Bu nedenle ki tüm öğretmenlerimizin bireysel analizlerine göre “Öğrenme Liderliği Programı”na ihtiyaçları bulunmaktadır. “Geleceğin Sınıfı Öğretmenleri” projesi kapsamında ele alınacak program ile birlikte ilimizde görev yapan tüm öğretmenlerin 5 yıl içerisinde program dâhilinde eğitimden geçirilmesi hedeflenmiştir. 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar, “Amacımız yarıştırmak değil, düzenli ve yapılanları görebilmek amacıyla 60’tan fazla performans ölçütleri ile birlikte okullarda yapılan çalışmaları ölçüyoruz. Bu amaç ve hedef doğrultusunda öğretmenlerimiz ve aynı zamanda okul yöneticilerimiz nisan, mayıs ve haziran aylarında eğitim seminerlerine katılarak mesleki yeterliliklerini ve farkındalıklarını arttıracaklardır. Biz bu çalışmalarımızı size güvenerek ve inanarak yapıyoruz. Adana’mız bir kaç yıldan sonra aldığınız eğitimlerle bambaşka bir yere gelecek” dedi.

 

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.