?Obezite ile Başa Çıkmak?

?Obezite ile Başa Çıkmak?
7. Bahri Toygar Sempozyumu27 Nisan'da Tarsus'taBahri Toygar adına 2002 yılında, ?Bahri Toygar Sağlık Projesi? adıyla başlatılan, 2006 yılından bu yana...



7. Bahri Toygar Sempozyumu

27 Nisan'da Tarsus'ta

Bahri Toygar adına 2002 yılında, ?Bahri Toygar Sağlık Projesi? adıyla başlatılan, 2006 yılından bu yana ?Bahri Toygar Sempozyumu? adıyla yürütülen sağlık projesinin 7.si, 27 Nisan'da Tarsus'ta yapılacak.

Bahri Toygar adına sağlık taramaları yapan ve sağlık konularında çeşitli toplantı ve sempozyum düzenlediklerini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Okan Toygar, bu yıl sempozyumda işlenecek konunun, ?Obezite ile Başa Çıkmak? olduğunu söyledi.

Önceki yıllarda; göz tembelliği, katarakt, şeker hastalığı, meme kanseri, hipertansiyon, göz tansiyonu ve kemik erimesi gibi sık görülen, sakatlığa, iş gücü kaybına ve hatta ölüme neden olabilen ve bu yönleriyle toplum sağlığı açısından önemli olan hastalıkların incelendiğini anımsatan Dr. Okan Toygar sempozyumla ilgili, ?Bu etkinlikleri düzenlememizdeki amaç; hem bizim bugünlere gelmemizde büyük emeği olan babamızı sevenleri ile birlikte anmak, hem de mesleğimizle ilgili topluma küçük de olsa bir katkı sunmaktır? dedi.

Obezite konusunun mercek altına alınacağı ve dinleyenlerin sorularının yanıtlandırılacağı sempozyumun 27 Nisan Cumartesi günü 14.00'da, Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi'nde yapılacağını anımsatan Dr. Toygar şöyle devam etti.

?Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer alan 'Obezite', insan sağlığı üzerinde birçok olumsuz etkilere yol açmaktadır. Kalp başta olmak üzere, sindirim, solunum ve bağışıklık sisteminden, cinsel fonksiyonlara kadar bu olumsuzluklar obezitelerde görülebilmektedir.?

Dr. Toygar sempozyumda, Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünden Yrd. Doç. Dr. Okan Bakaner ile aynı bölümden Diyetisyen Eda Bilen'in de katılımcılara bilgi aktaracağını anımsattı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.