Obama: Bu yıl Ramazan'ın ayrı bir anlamı var

Obama: Bu yıl Ramazan'ın ayrı bir anlamı var
 ABD Başkanı Barack Obama, bir mesaj yayınlayarak Müslümanların Ramazan ayını kutladı.Mesajında Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşayan halkın demokrasiye...


 

ABD Başkanı Barack Obama, bir mesaj yayınlayarak Müslümanların Ramazan ayını kutladı.



Mesajında Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşayan halkın demokrasiye geçiş ve kendi geleceklerini tayin etmeleri açısından bu yıl Ramazan ayının özel anlam taşıdığını kaydeden Başkan Obama, "Amerika, kendi kaderlerini belirlemeye çalışan, korku ve şiddetten arınmış bir şekilde yaşamak ve ibadetlerini özgürce yerine getirmek isteyen insanların yanındadır. Amerikan halkı adına, Ramazan ayının başlangıcında eşim Michelle ve ben, Amerikalı Müslümanlara ve tüm dünyadaki Müslümanlara en sıcak dileklerimi gönderiyorum." ifadelerini kullandı.

Obama, Ramazan ayının İslam dininin ve Amerikan dokusunun bir parçası olduğunu vurgulayarak, Müslüman Amerikalıların bu ülkeyi güçlendirdiğini, Amerikan halkının hayatını zenginleştirdiğini ifade etti.

BEYAZ SARAY' DA İFTAR VERİLECEK

Ramazan ayının herkese ortak insanlığı; büyük inanışların adalet, eşitlik ve merhamete bağlı olduğunu dile getiren Obama, Beyaz Saray'da bu yıl iftar düzenleneceğini hatırlatarak mesajına "Ramazan kerim" ifadeleriyle son verdi.

Kaynak: haber 7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.