O üç ülkeyi hangi güç bir araya getirdi?

O üç ülkeyi hangi güç bir araya getirdi?
Cumhurbaşkanı Eroğlu Ardan Zentürk'e konuştu...KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 24 TV'de Ardan Zentürk'ün sorularını yanıtladı. Eroğlu, Mısır-İsrail-Rum...

Cumhurbaşkanı Eroğlu Ardan Zentürk'e konuştu...


KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 24 TV'de Ardan Zentürk'ün sorularını yanıtladı. Eroğlu, Mısır-İsrail-Rum Yönetimi ve Yunanistan ittifakıyla birlikte Akdeniz'de suların bulanacağını ve ısınacağını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 24 TV'de Ardan Zentürk'ün sunduğu Sıcak Gündem programına telefonla bağlandı.

Ardan Zentürk, Cumhurbaşkanı Eroğlu'na, Yunanistan-Mısır-Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail ittifakının Akdeniz'deki faaliyetlerini sordu.

Rum yönetimi ile Mısır arasında zaten önceki yıllardan gelen bir yakınlık olduğunun, iki tarafın adeta "eski dost"olduklarının altını çizen Derviş Eroğlu, Sisi'nin darbesinden sonra Türkiye ile Mısır'ın arasının açılmasıyla birlikte Rum tarafının Mısır'la yeniden yakınlaştığını, eski dostların yeniden bir araya geldiğini belirtti.

2003 ANLAŞMASINI MURSİ İPTAL ETMİŞTİ, ŞİMDİ YENİDEN CANLANDIRDILAR

Eroğlu'nun bu sözleri üzerine Ardan Zentürk, "2003 yılında Hüsnü Mübarek'le Kıbrıs Rum Yönetimi, Doğu Akdeniz'in paylaşımıyla ilgili bir anlaşma yapmışlardı. Ama 6 Mart 2013 günü devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi bu anlaşmayı iptal etmişti. Sanıyorum, darbenin en önemli unsuru bu" şeklinde çarpıcı bir hatırlatma yaptı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ise, "Doğrudur, iptal edilmiş o anlaşmayı yeniden canlandırdılar" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE KARŞI BİR İTTİFAK GÖSTERİSİ Mİ?

İsrail Dışişleri Bakanı ve Yunanistan Başbakanı'nın şu anda Kıbrıs'ta olduğunu vurgulayan Eroğlu, Mısır-İsrail-Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bu birlikteliğinin "Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı bir ittifak gösterisi" şeklindeki yorumu da onayladı.

AKDENİZ'DE SULAR BULANACAK VE ISINACAK

Eroğlu, yapılan ortak tatbikatların da göz önüne alınınca son gelişmelerin Akdeniz'de suların bulanacağını, hatta ısınacağını da sözlerine ekledi.

Stargazete.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.