O da yalan çıktı...

O da yalan çıktı...
    Soner Yalçın'ın haber sitesi odatv skandal bir habere imza attı. Yalan haber MİT tarafından böyle düzeltildi.Gazeteci Soner Yalçın'ın...

   

 

Soner Yalçın'ın haber sitesi odatv skandal bir habere imza attı. Yalan haber MİT tarafından böyle düzeltildi.

Gazeteci Soner Yalçın'ın sahibi olduğu 'odatv.com' adlı internet sitesi yalan haber skandalına imza attı. Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın "Mustafa Fidan" isimli kardeşinin Pensilvanya'da Fethullah Gülen'in kaldığı çiftlik evinde yaşadığını iddia etti. Ancak MİT'ten yapılan açıklamada Müsteşar Fidan'ın Mustafa isimli bir erkek kardeşinin olmadığı gibi, var olan tek erkek kardeşinin de yurt dışına hiç çıkmadığı açıklandı. 

GÜLEN'İN DANIŞMANIYMIŞ!

Yalan haber "MİT Müsteşarının kardeşi kimin hizmetinde çalışıyor?" başlığı ve "Bu haber 'bu kadarına da pes' dedirtecek cinsten' ifadeleriyle yer aldı. Haberde Türkiye'nin en kritik kurumlarından birinin başına getirildiği vurgulanan Hakan Fidan'ın Mustafa Fidan adında bir kardeşinin bulunduğu belirtilerek şu iddialara yer verildi: "Mustafa Fidan halen Amerika'da ikamet ediyor. Yaşadığı kent Pensilvanya. Pensilvanya'da bir çiftlikte yaşıyor. Çiftliğin en önemli sakini ise Fethullah Gülen. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kardeşi Mustafa, halen Fethullah Gülen'in danışmanı olarak Pensilvanya'daki çiftlikte yaşıyor. MİT Müsteşarı Fidan kardeşiyle sık sık görüşür mü, araları nasıldır bilinmez. Ama Hakan Fidan'ın açıklama yapması, "vardır, yoktur demesi" kamuoyu açısından önem taşıyor"

KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI

Ancak MİT Müsteşarlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklama Odatv'nin haberini boşa çıkardı. Fidan'ın erkek kardeşiyle ilgili olarak yayımlanan haberin yalan olduğu belirtildi. Müsteşarlık olarak kurum veya kurum mensupları hakkında medyada yer alan haberlerle ilgili açıklama yapılması gibi bir geleneğin bulunmadığı kaydedilen açıklamada, "Söz konusu haber sayın Müsteşarımızın kişilik haklarına doğrudan saldırı niteliği taşımakta, kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlamaktadır" denildi.

MUSTAFA İSİMLİ KARDEŞİ YOK

Açıklamada en dikkat çekici bölüm ise Fidan'ın kardeşi ile ilgili bilgiler oldu. Açıklamada şöyle denildi: "Sayın Müsteşarımızın ne ABD'de yaşayan ne de Mustafa isimli erkek kardeşi yoktur. Halen Türkiye'de yaşamını sürdüren erkek kardeşi ise hayatı boyunca hiç yurt dışında bulunmamıştır. Bu çerçevede, ima etmeye çalıştığı hususlarla birlikte tamamıyla yalan olan söz konusu haberle ilgili olarak yasal yollara başvurulacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' BUGÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.