O albaydan terör itirafı...

O albaydan terör itirafı...
 Ben JİTEM?im? diyerek illegal yapılanmayı itiraf eden Ergenekon sanığı Albay Doğan?dan yine şok itiraflar geldi.Doğan'a ait olduğu belirtilen ses...

 

Ben JİTEM?im? diyerek illegal yapılanmayı itiraf eden Ergenekon sanığı Albay Doğan?dan yine şok itiraflar geldi.

Doğan'a ait olduğu belirtilen ses kaydı, Aleviler'e saldırı için kurulan timden, kazaya kurban giden Eşref Bitlis'in ölümüne kadar ilginç detaylar içeriyor.

Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan'a ait olduğu ileri sürülen şok bir ses kaydı daha internette yayınlandı. Doğan olduğu belirtilen kişi, JİTEM'le ilgili çarpıcı açıklamalarından sonra şimdi de "Alevilere saldıran saçlı sakallı profesyonel bir ekibim vardı" itirafında bulunuyor. Şüpheli bir kaza sonucu hayatını kaybeden dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis Paşa'nın ölümüyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Doğan kayıt dışı dağıttığı silahları söyleyerek "Terörist yetiştirdim" diyor.

Aleviler için özel tim

Emekli Albay Doğan'a ait olduğu belirtilen ses kaydında Aleviler'e saldırı için kurulan özel tim, kayıt dışı dağıtılan silahlar ve akıl almaz yöntemleri anlatan itiraflar içeriyor.

Ses kaydı Aleviler'e saldırı için kurulan özel ekiple ilgili açıklamalarla başlıyor. Doğan olduğu ileri sürülen kişi, "Ben her tarafa gizli adam bırakmıştım. Alevi olan kesimlere saldırmaları için. Hepsi de saçlı, sakallı, bıyıklıydı. Bütün Türkiye'deki yapı bana bağlıydı" diyor.

Ersever'e destek verdi

Ses kaydında, 1993'te şüpheli bir kazada hayatını kaybeden dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ile ilgili açıklamalar da yer alıyor. Doğan, Eşref Bitlis'i öldürenlere destek verdiğini şu sözlerle anlatıyor:

"Eşref Paşa'nın ölümü. 'Cem Ersever yaptı' diyorlar. Eşref'i öyle böyle yapmış. Hayır. Cem Ersever'in arkasına ben destek vermesem, kı..na. Adam mı öldürebilir? Söyleme ya bırak şunu yaaa. Ahmet Cem Ersever'iymiş Mustafa Deniz'iymiş. Mahsunesiymiş bunlar çakal yav. Yani bir kişi geldiği zaman karşına eğer istihbaratçı değilse istihbaratçının konuşamaz. Sadece dinlersin. Anlatabildim mi? Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler. Eşref Paşa'nın olayından sonra, hala konsantre olamadım ben. Gece yatmasından çok korkarım. Her an başıma bir şey gelecek diye uyuyamayacaksın o o... çocuklarının yüzünden. Bir hata yaptım, ben dedim sayın paşam korkmaya başladım. Komutanım elini öpeyim mi? Dedim beni gönder. Anlatabiliyor muyum? İt Mehmet Ağar'ın çiftliği mi oğlum burası?"

Ses kaydı internette

Geçtiğimiz günlerde internete düşen gizli çekilmiş ses kaydında yine Arif Doğan olduğu iddia edilen kişi JİTEM'le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunuyordu. Bu ses kaydıyla ilgili Doğan'dan herhangi bir yalanlama gelmemişti.

EŞREF BİTLİS KİMDİR?

1990'da Orgeneral rütbesi alan Eşref Bitlis ardından Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı. Bitlis, Kürt meselesinin çözümünde Irak-İran ve Suriye ile birlikte davranmak politikasını benimsemişti. Irak'ın toprak bütünlüğünü savunan Bitlis, bölgedeki Kürt grupların liderleriyle görüşerek onları ABD'nin güdümünden çıkarmaya çalışıyordu. Uçağı düşürülmeseydi, Diyarbakır'a geçecek ve bu konuyla ilgili çeşitli görüşmeler yapacaktı. Ancak Eşref Bitlis, 17 Ocak 1993'de şüpheli şekilde uçağının düşmesi sonucu şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Ergenekon\'un kilit ismi Tuncay Güney, polisteki ifadesinde Bitlis ile Binbaşı Ersever\'in, Ergenekon\'un PKK\'ya silah satışından haberdar oldukları için öldürüldüğünü öne sürmüştü.

JİTEM'DE TERÖRİST YETİŞTİRDİM

Ergenekon sanığı Albay Doğan'a ait olduğu belirtilen konuşmada JİTEM ile ilgili çeşitli açıklamalar da yer alıyor. Faili meçhul cinayetler ve provokasyon eylemlerinde adı sıkça gündeme gelen JİTEM'in komutanı olduğu dönemle ilgili açıklamalar yapan Doğan, "Ben orada terörist yetiştirdim" diyor. Doğan'ın konuşması şöyle: "Ben JİTEM grupları komutanıyım o zaman, aynı zamanda jandarma istihbarat grupları komutanıyım. Ulan silahlı güç 10 bin kişi bende var. Kayıtsız 5 bin tane kaleşnikof 2 bin tane tabanca dağıttım. Terörist yetiştirdim ben orada. Resmi görevde bile 10 bin kişi taşıyamaz. Atatürk olsaydı şimdi beni çoktan öldürtürdü. Topal Osman gibi. Sormuş kaç asker çıkartırsın 10 bin demiş paşam. Demiş Topalın benden fazla adamı var. Öldürün bunu gitsin. Ben üç defa idam cezası aldım. Asmadığına pişman oldular. Komutanım bunlar gavatlık yapıyor, pez.. yapıyor, haraç alıyor, avrat.. Ben pez.. miyim dedim. Estafirulah komutanım altının pez? olması. Senin pez? mi olman dedim."

ALEVİLER HEP HEDEFTE

Alevi kesimin provoke edilmesine yönelik eylemler, derin odakların çok sık başvurduğu kaos yöntemlerinden. Ergenekon iddianamesinde Alevi-Sünni çatışması çıkarmak için Alevi Bektaşı Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç'e suikast planlandığı yer aldı. Soruşturmada ele geçen belgelere göre Genç, akrabalarından birinin adıyla evine gönderilecek bombalı kargo ile öldürülecekti. Alevi Bektaşı Federasyonu Başkanı Ali Balkız da bomba yüklü araç uzaktan kumandayla patlatılarak öldürülecekti. 7 kişilik tim tüm hazırlıkları tamamlamıştı. Balkız, eylem planının ayrıntılarını gördükten sonra şu açıklamayı yaptı: "Ölümümü gördüm. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği Ergenekon iddianamesinde, örgütün Erzincan'da Alevi-Sünni çatışması planladığı vurgulandı. 2006?da ilk uygulamanın yapıldığı belirlendi. 'Aleviler camiyi ateşe verdi' iddiası ile halk kışkırtıldı. Olaylar 3 gün sürdü."

Islak imzalı eylem planında ise "Ev baskınları kapsamında Alevi düşmanlığını körükleyici bilgi ve belgelerin bu evlerde bulunması sağlanacaktır" ifadesi yer aldı.

BUGÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.