New Yorklular Karsan'ı seçti...

New Yorklular Karsan'ı seçti...
Karsan, karalama faaliyetine rağmen New Yorklular'ın tercihi oldu?Yakıt cimrisi VolkswagenYeni Caddy, Transporter ve Caravelle her 100 kilo-metrede ortalama 0,8...



Karsan, karalama faaliyetine rağmen New Yorklular'ın tercihi oldu?

Yakıt cimrisi Volkswagen

Yeni Caddy, Transporter ve Caravelle her 100 kilo-metrede ortalama 0,8 litre daha az yakıt harcıyor.
DSG otomatik şanzıman seçeneğiyle Volkswagen Ticari Araçlar, düşük karbon emisyonuyla çevreyi korurken, verimli yakıt tüketimiyle giderleri düşürüyor. DSG'li Yeni Caddy, Transporter ve Caravelle her 100 kilometrede ortalama 0,8 litre daha az yakıt harcıyor. Ömürleri boyunca da atmosfere 3.5 ton daha az karbon gazı salıyor. DSG şanzıman teknolojisi, yakıt ekonomisiyle ünlü TDI motorların otomatik şanzıman konforunu sunarken de düşük yakıt tüketmesi fikrinden doğdu. DSG şanzıman teknolojisi geliştirilirken, yarış araçlarında kullanılan vites kutusu konseptinden faydalanıldı. DSG şanzıman, 7 ileri, 1 geri vites kademeli manuel şanzıman sisteminde, iki adet çoklu ıslak plakalı kavramanın paralel yerleştirilmesiyle çalışıyor.Öte yandan Volkswagen dünya genelinde 2011'e hızlı girdi. Ocak ayında binek araç satışları, önceki yıl Ocak ayına göre yüzde 16,5artarak 418 bine ulaştı.

TOYOTA'da 4 bin lira indirim

Toyota Finans Sistemi, Şubat ayında da fırsatlar dünyasının kapılarını aralamaya devam ediyor. Vadeli takas opsiyonu ile yeni bir Toyota almak isteyenlere eski otomobillerini satmaları için sunulan ek üç ay süre ile büyük kolaylık sağlanırken, yüzde 0,80 kredi faiz oranı ve 60 aya kadar uzanan vade seçeneği ile Toyota Finans ayrıcalığı dikkat çekiyor. Türkiye geneline yayılan tüm Toyota Plazaları ziyaret eden müşterileri kısa zamanda Toyota sahibi yapmayı hedefleyenToyota Finans sisteminde bütün işlemler tek bir noktadan ve 30 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanıyor ve yüzde 100'e varan kredi imkanı da sağlanıyor. İkinci el satışlarda kredi kullanımına olanak veren Toyota Finans ile kasko ve aksesuarlar da kredilendirilebiliyor. Şubat ayında Toyota'nın D segmentindeki başarılı temsilcisi Avensis 4 bin TL, SUV segmentindeki önemli oyuncusu RAV4 3 bin TL ve gözde hatchback modeli Auris 2 bin TL'ye varan indirimle sunuluyor.

Ford'dan verimli motor

Global C platformunun ilk modeli ve 2011 Yılın Otomobili Ödülü (COTY) finalisti Yeni C-MAX ile Türkiye'deki satışına başlanan ve Ford'un üst segment modelleri arasında bulunan Yeni Mondeo ve Yeni S-Max modellerinde de Ocak itibarı ile görev yapmaya başlayan 1.6L EcoBoost motor, güçten taviz vermeden motor hacmini düşürme şansı sunuyor. EcoBoost motor, 1500 gibi oldukça düşük devirlerden 5000 li devirlere kadar korunan maksimum tork değeri sayesinde geleneksel benzinli motorların aksine performans ve ataklığıyla yüksek sürüş keyfi sunuyor.Ford, 2013 yılına kadar global olarak senede 3 milyon adet EcoBoost motoru üretmeyi planlıyor.

Elektrikli satışa sıfır ÖTV talebi

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Elektrik otomobillerin bu yıl satışı başlıyor. Başlangıç yıllarında özellikle sıfır ÖTV beklentimizi koruyoruz" dedi. Aybar, elektrikli Fluence'ın ön seri üretimine Oyak-Renault'nun Bursa Fabrikası'nda başlandığını anımsattı. Başbakan Erdoğan'ın aracı denediğini hatırlatan Aybar, kamu sektöründe de Fluence Z.E'ye yönelik taleplerin netleşmeye başladığını kaydetti.

New Yorklular Karsan'ı seçti

New York taksi ihalesinde komisyonun vereceği karar öncesi, New York Taksi ve Limuzinciler Odası'nca yapılan ankete katılan kent sakinleri, Türk firması Karsan'ın modelinin "kent için en uygunu" olduğuna karar verdi. Geleceğin Taksisi" anketine katılan 22 bin 600 New Yorklu, üç finalist Karsan, Nissan ve Ford için ayrı ayrı değerlendirme yaparken, Karsan'ı beğenenlerin oranı yüzde 66 oldu. Bu oran, Nissan için yüzde 43'te, Ford için de yüzde 38'de kaldı. New York Taksi ve Limuzinciler Odası Başkanı David Yassky, oy kullananların Karsan'ı seçmesinde tamamen camdan oluşan geniş görme açısına sahip tavanı ve özgün dizaynının etkili olduğunu düşündüğünü kaydetti.Geleceğin taksisi" ihalesinde finale kalan üç firmadan biri olan Karsan, eğer ihaleyi kazanırsa, 2013'ten itibaren 10 yıl boyunca 2 bin 650 adet taksi satacak.İhale sonuçlarının 2 ay içinde açıklanması, sözleşmenin de 2011 sonuna kadar imzalanması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.