Netanyahu Türk uçağına bindi?

Netanyahu Türk uçağına bindi?
 Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak teşekkür eden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Türk uçaklarını Ramat David askeri hava üssünde ziyaret...

 

Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak teşekkür eden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Türk uçaklarını Ramat David askeri hava üssünde ziyaret etti.

İsrail'in Hayfa kenti çevresinde yaklaşık 30 saattir devam eden orman yangınının söndürülmesi için süren çalışmalara yurtdışından yardım gönderen ilk ülke Türkiye oldu. Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak teşekkür eden Netanyahu, yardıma gelen Türk uçaklarını Ramat David askeri hava üssünde ziyaret etti.

NETANYAHU: İLİŞKİLERİNİN İYİLEŞMESİNE BİR GİRİŞ OLACAĞINA EMİNİM
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin İsrail'deki yangında verdiği destek konusunda, "bunun, iki ülke ilişkilerinin iyileşmesine bir giriş olacağına emin olduğunu söylediğini" ifade etti.

İsrail kabinesinin olağanüstü toplantısına başkanlık eden Netanyahu, toplantı sırasında da, sonraki açıklamalarında da Türkiye'nin desteğini özellikle vurguladı ve teşekkür etti.

Netanyahu, "bunun, uluslararası yardım çağrımıza verilen eşsiz karşılığı sembolize ettiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Netanyahu, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşme için, "Erdoğan'a, şu andaki bu önemli çabalar için müteşekkir olduğumuzu ve bunun, iki ülke ilişkilerinin iyileşmesine bir giriş olacağına emin olduğumu söyledim" dedi.

TÜRK UÇAĞINA BİNDİ
Netanyahu ayrıca, Türkiye'nin gönderdiği yangın söndürme uçaklarını Ramat David askeri üssünde ziyaret etti. Netanyahu uçaklardan birine bindi, Türk itfaiyecilere de bizzat teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.