Necip Taşkın'ın ‘Muharrem Ayı Mesajı..’

Necip Taşkın'ın ‘Muharrem Ayı Mesajı..’
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 21 Eylül 2017 Perşembe günü idrak edilecek olan mübarek Muharrem ayı ve Hicri 1439 senesinin başlangıcı olması nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

“Mübarek Muharrem Ayı Kutlu Olsun

30 Eylül Cumartesi gününün Muharrem ayının 10. Gününe denk geldiğini belirten Necip Taşkın, “Bu gün aşure yapılarak komşulara dağıtılır. Aşure ikramı Müslümanlar arasında değer verilen bir gelenektir” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Necip Taşkın, açıklamasında şunları söyledi: “Muharrem ayı, Hicri takvime göre yılın birinci ayıdır. Muharrem ayında savaş yapılması yasaktır. Bu mübarek ayın en temel özelliği barış içinde yaşanmasıdır. Bu nedenle İslam âlemi için anlamı ve önemi son derece büyüktür. Kur’an’da sözü edilen 4 yasak aydan biride Muharrem ayıdır. Muharrem ayının 10’ncu günü olan Aşure günü bu ayın en kıymetli gecesidir. Aşure Gününün Allah katındaki yeri ve önemi büyüktür. Allah’ın Aşure gününde yapılan duaları kabul ettiğine dair rivayetler vardır.

Hicret, kelime anlamı itibariyle göç anlamına gelmekle birlikte, Müslümanlar için sadece göçü ifade etmez. Aynı zamanda günahlardan arınmayı ifade eder. Kötülüklerden, zulümden, haksızlıklardan, hukuksuzluktan kurtulmayı ifade eder. Hicret, insanın ruhunu arındırır. Hz. Peygamber hicret etmek suretiyle bedenini ve ruhunu arındırmıştır. Hicret ile insanlar arasında yardımlaşma, iyilik, hoşgörü ve dayanışma duyguları gelişmiştir.

Muharrem Ayının 10. gününde Hz. Peygamber Efendimiz’in çok sevdiği torunu Hz. Hüseyin ve yanındaki 70 kişi Kerbela’da şehit edilmiştir. Muharrem ayının 10. Günü gerçekleşen bu olay Müslümanlar arasında bugün bile acıya ve hüzne neden olmaktadır.

Bu vesileyle Muharrem ayının başta ülkemize ve bütün Müslümanlara barış ve huzur getirmesini, Müslümanlar arasındaki kin ve nefretin yerini barışın ve huzurun almasını Allah’tan temenni ediyorum. Bütün Müslümanların Muharrem ayını ve Hicri yılbaşını en içten duygularımla kutluyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.