Nakşibendi Liderinden ‘Kürdistan’ açıklaması

Nakşibendi Liderinden ‘Kürdistan’ açıklaması
Nakşibendi Tarikatı’nın önde gelen isimlerinden Şeyh Mahid Nakşibendi,sözde bağımsızlık referandumuna destek verdi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Şeyh Mahid Nakşibendi, referadumun Kürdistan’a aydınlık bir gelecek getireceğini savundu.

‘Bölgenin tarihi bir süreçten geçtiğini’ belirten Şeyh Mahid Nakşibendi ‘dostun da düşmanın da gözü Kürdistan’da’ şeklinde konuştu.

Bağımsızlığını ilan etmeye hazırlanan ‘Kürdistan’ın şimdilik tek dostu İsrail gibi görünüyor. İsrail dışında, bölgede rol oynayan ülkelerin hiçbiri referandumu desteklemediğini açıkladı.

Şeyh Mahid Nakşibendi: “Kürdistan Bölgesi Başkanı ve Kürt siyasi liderlerinden, yüce Allah’a dayanmalarını istiyoruz. Çünkü Allah, her daim ezilen ve haksızlığa uğrayan milletleri gözetir, korur. Tüm dünya karşımızda olsa da, Allah’ın bizimle olması, bu hassas süreçten geçmemiz için bize yardım etmesi bize yeter.”

‘Tüm Kürdistan seçmenlerinden birlik olmalarını ve düşmanlarının dayanağı olmamalarını istiyorum’ diyen Şeyh Mahid Nakşibendi,  ‘Hepiniz ulusal ve dini duygularınızla sandığa giderek vicdanınızı ‘Evet’ oyu ile taçlandırın’ ifadeleriyle devam etti.

Şeyh Mahid Nakşibendi ayrıca şunları söyledi: “Parlamentonun aktifleştirilmesinden ve halkın yaşam koşullarının düzeltilmesi için verilen çabadan büyük memnuniyet duyduk. Kürt halkı referandum konusunda kararlıdır. Umarım ‘Evet’ oyuyla Kürdistan’ın bağımsızlığı kesinleşecektir.

Dışarıdan gelen hiçbir engelin, Kürdistan halkı ve liderliğini soğutmaması gerekir. 25 Eylül’ü Kürdistan’ın kurtuluş günü yapın. Bağımsız bir devlet ve bayrak sahibi olun.” 

Editör not: Açıklama Irak nakşibendi liderine aittir, Türkiye'de bulunan Nakşibendi tarikatları ile ilgisi yoktur. 

Yeni Akit

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.