Mustafa Karaalioğlu: Cemaat, hükümet için 'artık düşmanımızdır' dedi

Mustafa Karaalioğlu: Cemaat, hükümet için 'artık düşmanımızdır' dedi
 TRT 1'de yayınlanan Enine Boyuna programında Mustafa Karaalioğlu, Hatem Ete, İsmet Berkan ve Etyen Mahçupyan gündemi değerlendirdi.stargazete.com17...

 

TRT 1'de yayınlanan Enine Boyuna programında Mustafa Karaalioğlu, Hatem Ete, İsmet Berkan ve Etyen Mahçupyan gündemi değerlendirdi.

stargazete.com

17 Aralık sonrası gelişmeler ve Cemaat-Hükümet arasındaki gerilimi değerlendiren Mustafa Karaalioğlu, "İstanbul, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de belirleyicisi olacak. Asıl mesele, her şeyi 17 Aralık'tan bağladıktan sonra 17 Aralık'tan koparmamamız gerektiğini söylemek istiyorum. 17 Aralık devam ediyor. Seçime kadar ki önümüzdeki 36 günün etkileyebilecek temel faktör 17 Aralık'ın artçı şokları. Provokatif olabilir, dosya savaşları olabilir vs... Bilemiyoruz, çünkü çok sinsi çok içten pazarlıklı ve çok iyi çalışmış bir güç ortaya çıktı seçimlerden 3 ay önce. Yani bunun daha öncesinde iktidar ve muhalefet partileri tarafından değerlendirildiğini söyleyemeyiz. Onlar seçime normal, rutin bir tempoda girmektelerken birden 17 Aralık faktörü devreye girdi, cemaat faktörü devreye girdi. Şimdi onu geride kalan 36 günden ayrı tutamayız. 'Bundan sonra ne olur?'un cevabını ararken oradan yapılacak hamlelerin de payı var. Bu AK Parti'nin lehine de olabilir. Yani çünkü çok gözü dönmüş bir hal alıyor zaman zaman bu mücadele ve AK Parti'ye de yarıyabiliyor, tersine başka sonuçlar da doğurabilir. Tek faktör yani hem bilinmez hem etki üretebilecek tek faktörün 17 Aralık'ın artçı girişimleri olduğunu düşünüyorum.

CEMAAT KENDİNİ AÇIK ETTİ

Şöyle düşünülüyor; Şimdi cemaat kendini açık etti. 'Biz artık hükümeti sevmiyoruz, sevmediğimiz gibi onun için beddualar ediyoruz, gitmesini istiyoruz, yerle bir olmasını istiyoruz, belasını bulmasını istiyoruz vs...' Yani bu netlikte de söylendi. Bundan daha sert bir şekilde de ifade edildi. 'Artık düşmanımızdır' demiş oldu cemaat hükümet için. Ve bu durumda yerel seçimlerde hükümetin zaafa uğraması kaybının yüksek olması cemaatin işine gelecektir. Nitekim yine duyduğumuza göre bildiğimize göre cemaate bağlı, cemaate gönül vermiş insanlara 'AK Parti'ye karşı, AK Parti'nin rakibi olan büyük ölçüde CHP ama CHP'nin olmadığı yerlerde MHP vs... AK Parti'nin en güçlü rakibi olanları desteklenmesi talimatı verilmiş durumda. Bu da açık bir siyasi pozisyon koyma hali. Demek oluyorki bu seçimlerde AK Parti'ye kaybettirmek en yüksek zararı vermek anlamlı bir siyasi hedef cemaat açısından. Bu konuda CHP'nin de motive edildiğini görüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun son konuşmalarında kullandığı malzemeler, yani şunu söylemek istiyorum. 'Burada biz bu adamlara ölümcül zarar verebiliriz, sende hazırlıklı ol.' anlamında bir motivasyonu var, sadece motivasyon değil belge alışverişi vs. var.

ERDOĞAN DA OYUNU ÇOK İYİ OYNUYOR

Yani şu andan 30 Mart'a giden yolda tek kritik faktör yani bizim şu anda analizlerimize etki yapabilecek tek faktör böyle bir hamle ama bu hamlenin AK Parti'ye zarar verme garantisi yok. Yani çok acımasız olabilir, çok sansasyonel olabilir, çok hayret verici olabilir ama illa da AK Parti'ye zarar verecek denemez. Çünkü Erdoğan da oyunu çok iyi oynuyor. Yani Tayyip Erdoğan'ın böylesine derin bir kriz karşısında sarsıntısını 3-5 günle sınırlı kalması o günden beri artarak psikolojik, siyasal üstünlüğü ele geçirmesi. Üstelik o günden beri de bir sürü artçı şok yaşanmasına rağmen bunu yönetmesi bir avantaj AK Parti açısından. Başbakan ne yaptığını biliyor." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.