Mustafa Elitaş, ?Gezi Parkı olayları darbenin yol haritasıydı?
Mustafa Elitaş, 'Gezi Parkı olayları, Türkiye'de darbenin ayak seslerini duyurmak için, hedef gösterilen bir yol haritası idi' dedi.
AK Parti Yahyalı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı?na katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş burada yaptığı konuşmasında, ?Gezi Parkı olayları, Türkiye'de darbenin ayak seslerini duyurmak için, darbenin şartlarını müsait hale getirebilmek için hedef gösterilen bir yol haritası idi? dedi.İlçe teşkilatında gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç, Yahyalı ilçe koordinatörleri Bülent Ünsal, Hasan Odabaşı, Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet Büber, meclis üyeleri, muhtarlar ile ilçe teşkilatı katıldı.Toplantıda konuşan Elitaş, seçim süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki süreçte üç tane çok önemli seçim olduğuna ve seçim takvimlerinin AK Parti için en önemli dönüm noktaları olduğuna değinen Elitaş, şunları söyledi:"Nasıl ki 3 Kasım 2002 seçimleri, bizim gibi düşünen insanların ilk harekete geçtikleri, ilk adım attıkları, ilk defa tek başına iktidar oldukları, ezilmişlerin, hor görülmüşlerin ve ikinci sınıf insan olarak addedilen kimselerin iktidara gelmelerinin miladı ise, 2014 mahalli idareler seçimleri de, 2010 yılında yaptığımız anayasa değişikliği, 2007 yılında seçtiğimiz ama seçildiği kabul edilmeyen, cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceği ilk sürecin başlangıcı olması nedeniyle çok önemli olan seçimler zincirinin ilk adımıdır. 2007 seçimlerine girerken, cumhurbaşkanımızı seçtirmemek için, cumhurbaşkanı seçebilecek nitelikteki milletvekili sayısının oluşmaması için, belirli hareketler başlamıştı. Cumhuriyet mitingleri dediler. Farklı farklı kesimler tarafından finanse edilen, paraları başka yerlerden sağlanan imkanlarla toplanan kalabalıklar sonucunda Türkiye'ye ve dünyaya bir mesaj vermeye çalıştılar. Sağduyulu vatandaşlarımız ve kardeşlerimiz onların yaptığı yanlıştan dolayı, kendilerini hor gören, 'göbeğini kaşıyan adam', 'bidon kafalı adam', 'dağdaki çobanla, şehirdeki insanı oyu bir midir' diye bizi yok sayan insanlara önemli bir dersi 2007 seçimlerinde yüzde 47 oyla verdik."
Elitaş, açıklamalarına şöyle devam etti: "Arkasından 2009 seçimleri geldi. 2009 seçimlerinde, dünyanın krize girdiği, çeşitli az gelişmiş ülkelerde darbelerin olduğu, iktidardaki partilerin düştüğü bir süreçte, biz yine tek başımıza iktidara gelebilecek şekilde yüksek oranda bir oy alarak, milletin karşısına alnımız ak olarak çıkmayı başardık. 2014 yerel seçimleri, üç hamlenin birinci ayağı, yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 Haziran ayında yapılacak milletvekilliği seçimi... Cumhuriyet tarihinin önemli dönüm noktalarından birindeyiz. Halkın adamlarının halkın iktidarını eline geçirebilmeleri için, o iktidarı devam ettirebilmeleri için, elitlerin diğer insanları ikinci sınıf görmelerinin ortadan kalkmasının önemli hamlelerinden biri, 2014 mahalli idareler seçimleridir. Kendi adımıza, ilçemiz adına değil ülkemiz adına bu işi yapmalıyız. Son 10 yılda yaşadığımız hadiseleri, bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçirelim. Cumhuriyet tarihi boyunca, 1960 darbesi olmuştur, 12 Mart darbesi olmuştur, 12 Eylül darbesi olmuştur. Ama 1990'lardan itibaren, bizim gibi düşünen insanların yükselişini engelleyebilmek için, ne tür fitnelik, fesatlık ve yakışıksız işler yapıldığını 1998'den beri, 15 yıllık süre içerisinde zihninizdeki film şeridini bir harekete geçirin. Az gelişmiş Afrika ülkelerinde olmayacak şekilde, milletin sandıktaki oyunun tecellisini hazmedemeyen, çeşitli grupların ne tür kırk oyunu bir arada yapmaya gayret ettiğini gözünüzün önünden geçirin. Geleceğin sorumlulukları omzumuza yüklenmiş durumda. Geleceğimizi daha aydınlık hale getirebilmek için, geçmişte yaşanan olaylardan dolayı insanların ızdırabının devamını engelleyebilmek için 2015 yılına kadar büyük sorumluluk düşüyor."
Gezi Parkı olaylarına da değinen Elitaş, "Bir Gezi Parkı hadisesi çıkarıldı. Ama sorsanız Gezi Parkı'nı ne İstanbullu bilir, ne de İstanbul'a gidip gelen insanlar. Ama Türkiye'deki 81 ilin 77'sinde aynı anda insanlar, Taksim Gezi Parkı için direniş yapmaya kalktılar. İstanbul'daki Gezi Parkı'nın neresi olduğunu bilmez, Kayseri'de Gezi Parkı için direniş yapıyor. Kayseri'nin sorunları ile ilgili kimse bir şey ifade etmez; İstanbul'un sorunları için, Kayseri'de çadır kurmaya kalktılar. Bu işin altında başka bir şey var. Sanatçı olduğunu ifade eden birisi 'hadi kardeş Taksim'e asıl mesele ağaç değil' diyor. Meselenin ne olduğunu Mısır'da gördük. Meselenin ne olduğu Mısır'dan belliymiş. Gezi Parkı olayları diye, orada binlerce insanı toplayıp, çevreye masum görünüp güvenlik güçlerini de kendi taraflarına çekerek, devleti güçsüz kılarak, iktidarı yok etmenin yollarını aradılar. Asıl amaç, esas mesele buydu. Türkiye'de darbenin ayak seslerini duyurmak için, darbenin şartlarını müsait hale getirebilmek için hedef gösterilen bir yol haritası idi" şeklinde konuştu.
Toplantının ikinci bölümünde ise, teşkilat mensupları ile görüş alışverişinde bulunuldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.