Mustafa Destici'den çağrı

Mustafa Destici'den çağrı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'de açıklamalarda bulundu.Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,...



Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'de açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bugün, Türkiye'nin maalesef demokratik anayasa ya da kurallar ve kanunlarla yönetilmiyor olmasının acı faturalarını ödüyoruz" dedi.Destici, partisinin Eskişehir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2013'te yaşanan gelişmeleri değerlendirdi ve yaklaşan yeni yılın hayırlara vesile olmasını diledi.

Milletin yeni sivil, demokratik anayasayla ilgili büyük beklentisi olmasına karşın Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun bir kaç gün önce fiilen dağıldığını ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"Bu komisyon ilk kurulduğu günlerde hatta kurulması gündeme geldiğinde, 'Meclis'te kurulacak Anayasa Uzlaşma Komisyonu anayasa yapma değil, anayasa yapmama komisyonudur. Anayasa yapmamak üzere bir araya geliyorlar' demiştim. Neticede dediğimizde haklı çıktık. Keşke haksız çıksaydık da Türkiye 2013 yılında sivil, demokratik bir anayasaya kavuşmuş olsaydı. Bugün yaşanan birçok problemin de altında bu yatıyor. Bugün, Türkiye'nin maalesef demokratik anayasa ya da kurallar ve kanunlarla yönetilmiyor olmasının acı faturalarını ödüyoruz. Bunun acı sonuçlarıyla karşı karşıyayız."

Destici, Meclis'teki üç siyasi partinin, Türkiye'nin sivilleşmesinin, demokratikleşmesinin önünde bir takoz gibi durmaya devam ettiğini ve milleti ayrıştırarak, bölerek, kamplaştırarak, kendi çıkarları doğrultusunda mücadele ettiğini öne sürdü.

İstanbul merkezli operasyon ve sonrasında yaşananları anımsatan Destici, bunun fırsata çevrilmesi gerektiğini dile getirerek, "Bu çarkın içerisinde kim varsa, bunlar devletten ve siyasetten ayıklanmalıdır" ifadesini kullandı.

Destici, değiştirilen Adli Kolluk Yönetmeliği'nin yürütmesinin Danıştay tarafından durdurulması kararına, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun tartışılan açıklaması ile emniyetteki atamalara değinerek, "Şu an Türkiye, yargı ile yürütme arasında çetin bir savaş yaşıyor. Bunun neticesinde kaybeden maalesef, milletimiz oluyor" diye konuştu.

Türkiye'deki geçmiş, önemli ve büyük davaların hepsiyle ilgili yeniden yargılanma taleplerinin gündeme gelmeye başladığını belirten Destici, "Bu yola girdiğiniz zaman, buradan çıkış mümkün değildir. Bu, Türkiye'yi büyük bir kaosa sürükler" değerlendirmesinde bulundu.

Destici, 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerin önem taşıdığını aktararak, ülkede ocak ayında yeni gelişmeler yaşanabileceğini ve erken genel seçimin gündeme gelebileceğini ileri sürdü.

"Biz, Büyük Birlik Partisi olarak bütün bu süreçlere hazırlıklıyız. Milletimizi uyandırmaya, ülkemizi yönetenleri uyarmaya devam edeceğiz" diyen Destici, İstanbul merkezli operasyon nedeniyle bazı illerde düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin ise sivil toplum örgütleri ve gençlerin uyanık olmasını istedi.

Destici, Türkiye'nin çözüm bekleyen birçok problemi olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'nin kavgalara değil, birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Onun için bu kavgalardan, özellikle kardeş kavgasından hiç kimseye fayda çıkmaz" açıklamasını yaptı.

Kendi adaylarıyla seçime gireceklerini ve Eskişehir'de tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini bildiren Destici, öte yandan bugün sabah Alanya'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 8 kişiye Allah'tan rahmet, 5 yaralıya ise acil şifa diledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.