'Müslümanlar içinde bize en yakını Türkiye'

'Müslümanlar içinde bize en yakını Türkiye'
Somali Ziyareti Dünya Basınında Türkiye, dünyanın dikkatini Somali'ye çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mogadişu ziyareti uluslararası medyada...



Somali Ziyareti Dünya Basınında Türkiye, dünyanın dikkatini Somali'ye çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mogadişu ziyareti uluslararası medyada yankı buldu.

Doğu Afrika'daki açlık ve kuraklık haberleri uluslararası medyada gereken ilgiyi bir türlü görmedi. Dünya basını, bölgedeki insanlık dramına ilişkin haberleri genellikle Birleşmiş Milletler başta olmak üzere ilgili kuruluşların açıkladığı rakamları duyurarak verme yolunu seçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bakan, milletvekili, işadamı ve sanatçılardan oluşan kafile ile Somali'ye yaptığı ziyaret ise dünya medyasının gündeminde Somali'yi ilk sıralara taşıdı.

İngiliz yayın kurumu BBC'nin haberinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "Mogadişu'nun gidilemez bir şehir olduğu fikrini kırmak istiyoruz" sözleri yer aldı.

Davutoğlu'nun BBC'ye yaptığı açıklamadaki, "Biz geldik, başkaları da gelebilir" ifadesi vurgulandı.

Reuters haber ajansı, Erdoğan'ın yaklaşık 20 yıldır bu Doğu Afrika ülkesini ziyaret eden Afrika dışından ilk lider olduğunu vurguladı.

İngiliz The Guardian gazetesinde, Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin bir Somalilinin çarpıcı sözlerine yer verildi.

Gazeteye konuşan Somalili Abdürreşid Ali Ömer, "Erdoğan'ın gezisi, Türk halkının bize dünyadaki diğer tüm Müslüman milletlerden daha yakın olduğunu gösteriyor" dedi.

Uluslararası basındaki haberlerde Türkiye'nin Somali'deki büyükelçiliğini yeniden açacağı haberi de ilk sıralarda yer aldı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.