?Müslüm Baba? nın ''Sesi hep kulağımızda olacak''

?Müslüm Baba? nın ''Sesi hep kulağımızda olacak''
Geçirdiği by-pass ameliyatının ardından 4 ay yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses (60), son yolculuğuna...




Geçirdiği by-pass ameliyatının ardından 4 ay yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses (60), son yolculuğuna uğurlandı

Oturduğu yerde mikron verilen Muhterem Nur, sanatçının tüm sevenlerine teşekkür ederek, ''Dünyanın en iyi insanını kaybettiğim için çok üzgünüm. Onun gibi bir insan bir daha gelmeyecek'' diye konuştu.

Gürses için ilk tören Cemal Reşit Rey konser salonunda yapıldı. Törenin yapıldığı salona, ayakta durmakta güçlük çektiği için iki kişinin yardımıyla giren Gürses'in eşi Muhterem Nur'un gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

''Sesi hep kulağımızda olacak'' Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Müslüm Gürses'e Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi.

Bakan Çelik, şöyle devam etti:''O bize demişti ki 'ya gittiğin yerde mutlu ol, ya da kalbimde tahta sahip ol'... İnanıyoruz ki O hem gittiği yerde mutlu olacak hem de kalbimizdeki tahtını koruyacak. Unutmayalım ki onun ne kadar seversek sevelim onu yaratan Cenab-ı Hak kadar sevemeyiz. Onu hepimizden çok sevenin yanına gitti.?

Nuri Sesigüzel, sahnede Gürses için Fatiha okuttu. Nuri Sesigüzel, Gürses'in değerli bir sanatçı olduğunu dile getirerek, ''Kimseyi kırmazdı. Ha var ha yok, ama sanatta, sözde, yürekte var'' dedi.

'Müslüm Gürses'in yeri dolmayacak. Çok hümanist, kimseye karşı kötülük düşüncesi olmayan biriydi. Din, dil ırk ayrımı yapmazdı. Onu anlatmak için kelimeler yetersiz. Yüreğim yanıyor, Erken ayrıldı. Rahmet diliyorum.''

Gürses'in saygılı ve kadirşinas biri olduğunu hatırlatan Gencebay, sanatçının değerlere özen gösterdiğini kaydetti. Hastanenin ve doktorların elinden geleni yaptığını vurgulayan Gencebay, ''Allah'ın emri buydu. Allah rahmet etsin, her zaman kalbimizde yaşayacak'' diye konuştu.

'Yeri dolmayacak..''Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Müslüm Gürses'in hep gönüllerinde yaşayacağını ifade ederek, ''7 duasını ve 40 duasını Şişli Camisi'nde yapacağız. Allah gani gani rahmet eylesin. Bu ülkeden Müslüm Baba geldi geçti'' dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan sanatçı dostları Gürses'in tabutu başında dua etti. Bu sırada salondaki bazı hayranları da ''Müslüm Baba'' şeklinde slogan attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.