MÜSİAD 5 bin yabancı işadamını ağarlayacak!

MÜSİAD 5 bin yabancı işadamını ağarlayacak!
 MÜSİAD 78. Genel İdare Kurulu Toplantısı'nda konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, bu yıl fuarda...


 

MÜSİAD 78. Genel İdare Kurulu Toplantısı'nda konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, bu yıl fuarda 5 bin yabancı iş adamını ağırlayacaklarını açıkladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, ''Bu yıl fuarımızda 5 bin yabancı iş adamını ağırlayacağız. Bir seferde 5 bin iş adamını, Başbakanımızı, bakanlarımızı ve yabancı devlet adamlarını ağırlamak başarılı bir hareket'' dedi.

Olpak, Konya'da bir otelde düzenlenen 78. Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı'nın açılışında, GİK toplantılarını her iki ayda bir, bir şubelerinin ev sahipliğinde yaptıklarını, gündem çerçevesinde sorun, öneri ve şikayetlerin ortaya konulduğunu söyledi.

Toplantıların karşılıklı, interaktif bir ortamda yapıldığını ifade eden Olpak, şunları kaydetti:

''Toplantıda ortaya çıkan sonuçlar, yetkililerimiz tarafından imkanlar çerçevesinde yerine getirilir. Elbette MÜSİAD 22 yıllık bir kurum. Oturmuş bir yapısı ve kurumsal işleyişi var. Faydalı çalışmalara imza atıyor ancak her kurum bir sonraki döneme biraz daha artılar koyarak devam etmeli. Biz bu yılı, farklı önceliklerin yanı sıra, üyelerimizin mevcut ekonomik durumlarını, ülkenin ekonomik durumunu orta gelir seviyesinden yüksek gelir seviyesine zıplatmak amacıyla lazım olan unsurlara ulaşabilmelerine odaklayacağız. Bunu da alışılmış şekilde yapıldığı gibi duyurular ve eğitimler şeklinde gerçekleştirmeyeceğiz.''

Olpak, üyeler adına proje yapmayacaklarını, üyeleri proje yapacak hale getirecek aktif metotları hayata geçireceklerini belirtti.

''26 kalkınma ajansını bir araya getiriyoruz''

Aktif metotları hayata geçirmek için daha önce Proje ve Destekler Masası adı altında faaliyet gösteren birimi Projeler Komisyonu adı altında yapılandırdıklarını anlatan Olpak, sözlerine şöyle devam etti:

''Bugün; temelinde bu faaliyetin bir sonucu olan uygulamayı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Diyoruz ki; biz Türkiye'nin dört bir tarafından gelmiş MÜSİAD üyeleri olarak, Türkiye'nin 26 kalkınma ajansını bir araya getiriyoruz. Kalkınma ajansları bizim bölgelerimizin kalkınması adına kurulan yapılarımız. Önceliklerinde bölgenin kalkınması var. O kalkınma, iş adamı ve sanayicisiyle hep birlikte gerçekleşecek. Onlar da burada.''

Olpak, genel çerçevenin dışında özel hedeflerinin de olduğunu, bir fuar kuruluşu olmamakla birlikte herkesin bildiği MÜSİAD Uluslararası Fuarları'nı gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

''Bu yıl fuarımızda 5 bin yabancı iş adamını ağırlayacağız. Bir seferde 5 bin iş adamını, Başbakanımızı, bakanlarımızı ve yabancı devlet adamlarını ağırlamak başarılı bir hareket'' diye konuşan Olpak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz bu yıl sadece onunla yetinmeyeceğiz. Fuara gelen yabancı iş adamlarını küçük gruplar halinde şubelere götüreceğiz. Sadece fuar değil, fuardan sonra da ticaretin nasıl sağlanacağını göstereceğiz. Bunu biraz geç planladığımız ve kalkınma ajanslarının programları önceden yapıldığı için tam anlamıyla ajanslarımızla yapamayacağız. Ticaret ve sanayi odalarımızdan destekler alacağız.

Elbette MÜSİAD'ın da yapacakları var. Bugün ve yarın yapılan çalışmalarda, bu altyapıyı pozitif görürsek ve mevzuat da el verirse, yıl içinde çok büyük gruplar şeklinde değil, daha küçük, daha kompakt ama sonuca giden grupları yine şubelerimize götürecek bir çalışmayı hedefliyoruz.''

Olpak, hedefe ulaşmak için profesyonel kadrolardan destek alacaklarını, yeterli talebin oluşması için yapılacak toplantılara katılmanın ve zamanı aktif şekilde kullanmanın çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.