Mübarek'in dudak uçuklatan serveti?

Mübarek'in dudak uçuklatan serveti?
Ünlü ekonomik tetikçi John Perkins Mısır Lideri Hüsnü Mübarek ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.Perkins:"Ben bu ülkelerdeki isyanın 5-6 ay önce...



Ünlü ekonomik tetikçi John Perkins Mısır Lideri Hüsnü Mübarek ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.


Perkins:"Ben bu ülkelerdeki isyanın 5-6 ay önce çıkacağını tahmin ediyordum. Bölge üzerinde çeşitli senaryolar var. Her ülke kendi geleceğiyle ilgili planlar yaparken, bu ülkeleri de o plana dahil etmek istiyor. Özellikle Tunus, Lübnan ve Mısır'da yaşananlar, ABD  için pek olumlu görünmüyor. Ancak ABD'nin her olumsuzluğa karşı bir planının olduğu bilinir. ABD bu üç ülkede kan kaybederken, karşı planı da devreye koydu.

* Ürdün,Yemen ve Sudan'da da halk isyanları başladı? Ürdün'de ABD kaybetmez. Kral Abdullah gitse bile ABD için bir şey değişmez. Yemen ve Sudan'da ABD için her şey olumlu. Sudan'daki petrol, artık Amerikan'nın düşüncesiyle, 'Güvenli ellerde"...

* Mısır, Lübnan ve Ürdün'le ABD'nin ne gibi bağlantıları bulunuyor? 3 ülkenin Amerikan bankalarında 300 milyar doların üzerinde bir mevduatı var.

Sadece Lübnan ve Ürdün'ün adına görünen para 250 milyar dolardan fazla. Fakat ilginç bir durum Mısır için söz konusu. Yaklaşık 55 milyar dolarlık bir paranın kimin adına olduğu bilinmiyor. Çok gizli bir durum. Bu paranın Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in adına olma ihtimali de zayıf değil.

* Hüsnü Mübarek'in 55 milyar dolar serveti mi var? Bu konuda net bir açıklama yapamıyorum.
Bildiğim bir gerçek var. O da Mısır'ın Amerikan bankalarında 55 milyar dolarının olduğu ama bu paranın Mısır adına kayıtlı olmadığı. Paranın Mübarek adına olma ihtimali yüksek. Fakat bunu da net olarak kanıtlamam imkansız.

* Suriye, Cezayir veya başka bir ülkede isyan bekliyor musunuz? Beşar Esad yönetimindeki Suriye'de halk isyanı yaşanmaz. En azından önümüzdeki 3-5 yıl içinde böyle bir olasılık yok. Cezayir ve diğer ülkeler için isyan her an patlak verebilir.

Özellikle Cezayir için kritik günler başladı

* Türkiye ve İsrail ilişkileri hakkındaki düşünceleriniz? Gerginlik daha uzun yıllar sürecek gibi.
Şimdi özellikle Mısır konusunda İsrail için zor bir süreç başladı. Mısır'daki gelişmeler, İsrail tarafından tedirginlikle karşılanıyor. Haksız da sayılmazlar. Çünkü İsrail'in bölgedeki iyi müttefiklerinden biri Mısır. Türkiye'nin ekonomisi her geçen gün daha iyiye gidiyor.

Güçlenen bir Türkiye'nin de bölge konusunda söz sahibi olma hakkı vardır. Bu da İsrail'i memnun etmiyor.

NOT: Financial Times gazetesi, adını açıklamadığı bir Ortadoğu uzmanına dayandırdığı haberde, Hüsnü Mübarek'in 30-40 milyar doları olduğunu yazdı

TAKVİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.