Mübarek, görevini Süleyman'a devrediyor?

Mübarek, görevini Süleyman'a devrediyor?
Mısır Ordusu, "Protestocuların tüm talepleri karşılanacak." açıklamasında bulundu. Aradan çok zaman geçmeden BBC de, Hüsnü Mübarek'in istifa edebileceğini...



Mısır Ordusu, "Protestocuların tüm talepleri karşılanacak." açıklamasında bulundu. Aradan çok zaman geçmeden BBC de, Hüsnü Mübarek'in istifa edebileceğini duyurdu.

İktidar Partisi'nin başkanı, "Devlet Başkanı Mübarek bu akşam görevi bırakacak." açıklamasını yaptı. Mübarek'in bu akşam görevini yardımcısı Ömer Süleyman'a devretmesi bekleniyor.

Öte yandan Mısır yönetimi, Kahire'yi ziyaret etmek isteyen AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ı "yoğun iç gündem" nedeniyle kabul etmedi.

Ashton'ın sözcüsü Maja Kocijancic, AB liderleri tarafından Tunus ve Mısır'a gitmekle görevlendirilen Ashton'ın bu ziyaretleri en kısa sürede gerçekleştirmek istediğini ve gelecek hafta için Mısır makamlarından onay istediğini söyledi.

Kocijancic, Mısır makamlarının yeşil ışık yakmaması halinde resmi ziyaretin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirtti.

AB kaynakları, "yoğun iç gündem" nedeniyle Ashton'ın ziyaretine onay vermeyen Mısır yönetiminin, bu ay sonuna kadar geri adım atmasını bekliyor.

Ashton, Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman ve bazı muhalefet temsilcileriyle görüşmeyi ve protesto gösterilerinin adresi Tahrir Meydanı'nı ziyaret etmeyi planlıyordu.

Ashton'ın Mısır'ın en güçlü muhalif hareketi Müslüman Kardeşler ile görüşüp görüşmeyeceği ise netlik kazanmadı.

MISIR'DA ONLARCA GÖSTERİCİ KEYFİ OLARAK GÖZALTINA ALINDI"

Mısır'da ordunun, Tahrir Meydanındaki gösterilere katılan onlarca kişiyi keyfi olarak tutukladığı ve bazılarına işkence yaptığı iddia edildi.

Merkezi New York'ta bulunan İnsan Haklarını İzleme örgütü'nden yapılan açıklamada, "31 Ocaktan bu yana Tahrir'e giden ve meydandan dönen en az 20 protestocunun askeri polis tarafından keyfi olarak gözaltına alındığı saptandı" denildi.

Örgüt, ordunun göstericilere karşı konuşlandırılmasından beri en az 119 kişinin gözaltına alındığını da bildirdi. Örgüt, en 5 işkence vakasının tespit edildiğini, serbest bırakılanlardan birinin, 1 Şubatta askerlerin en az 12 kişiye elektrik verdiklerini gördüğünü anlattığını aktardı.

Ordu ise gözaltına alınan protestoculara kötü muamele iddialarını yalanlıyor.

MISIR BAŞSAVCISI YOLSUZLUK SORUŞTURMASI BAŞLATTI

Mısır başsavcısının, 3 eski bakan ve iktidar partisinin eski bir yöneticisi hakkında yolsuzluk soruşturması başlattığı bildirildi.

Mısır devlet televizyonunun haberinde, haklarında soruşturma başlatılan eski bakan ve üst düzey yetkilinin, eski Ticaret Bakanı Raşid Muhammed Raşid, eski Turizm Bakanı Züheyr Garan, eski İskan Bakanı Ahmed Megrabi ve iktidar partisinin eski yöneticilerinden Ahmed Ezz olduğu belirtildi.

Milletvekili olan Ahmed Ezz'in, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal'in yakın arkadaşı olduğu ifade ediliyor.

Üç bakan 25 Ocakta başlayan hükümet karşıtı protesto gösterilerinin ilk evresinde görevden aldığı kabinede yer alırken, Ezz iktidar partisinden istifa etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.