Motorlu Taşıtlar Vergisi?nde son ödeme tarihi 31 Temmuz

Motorlu Taşıtlar Vergisi?nde son  ödeme tarihi 31 Temmuz
Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) 2013 yılına ilişkin ikinci taksitinin ödeme süresinin 31 Temmuz...


Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) 2013 yılına ilişkin ikinci taksitinin ödeme süresinin 31 Temmuz 2013 Çarşamba günü sona erdiği bildirildi.

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, yaptığı açıklamada, Motorlu Taşıtlar Vergisinin 2. taksitinin son ödeme süresinin; gerçek usulde beyan edilen gelir vergisinin 2. taksiti ile 6111 sayılı Kanuna göre yapılandırılan borçların 14. taksitinin son ödeme gününe denk gelmesi, ayrıca, mali tatil dolayısıyla 2013/Haziran dönemine ait KDV ve muhtasar beyannameler ile beyan edilen vergilerin de 30 Temmuz 2013 tarihinde ödenecek olması nedeniyle, mükelleflerin ödeme sürelerinin son günlerinde meydana gelebilecek muhtemel yoğunluktan olumsuz etkilenmemek için ödemelerini son günlere bırakmamalarının kendileri açısından daha yararlı olacağını ifade etti. Yavuz, "Mükelleflerimiz, Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksitini; Motorlu Taşıtlar Vergisi yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu Vergi Dairesi Müdürlüğüne veya Motorlu Taşıtlar Vergisini tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi Müdürlüklerine başvurarak yapabilecekleri gibi, kredi kartı ile Gelir İdaresi Başkanlığının internet vergi dairesinden, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya nakit olarak banka şubelerinden de yapabilecekler" dedi.

 

VERGİ BORÇLARI YAPILANDIRILANLARA UYARI

Recep Yavuz, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki 6111 sayılı Kanun kapsamında borçları yapılandıranların 14. taksit ödeme süresinin de 31 Temmuz 2013 Çarşamba günü sona erdiğini belirtti.

Kanunun getirmiş olduğu imkanlardan yararlanılabilmesi için kanun kapsamında yapılandırılan borçların taksit ödeme süresi içinde tam olarak ödenmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde 6111 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecektir. Bu nedenle taksitlerin süresinde ödenmesi önem arz etmektedir. Kanundan yararlanma hakkının kaybedilmesi halinde, ödenmeyen borç tutarları, yapılandırma öncesi haline dönüşecek ve bu alacaklar gecikme zammı da uygulanmak suretiyle 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre cebren takip ve tahsil edilecektir. Gelir İdaresi Başkanlığımız tarafından, daha etkin ve kaliteli hizmet sunulması, vergi dairelerinde oluşabilecek yığılmaların önlenmesi bakımından borçlarını ödeyecek mükelleflere kredi kartıyla ödeme imkanı da sunulmaktadır. Mükelleflerimizin, 6111 sayılı Kanun kapsamında yapılandırdıkları borçlarını vergi dairelerine ve anlaşmalı bankalara ödeyebilecekleri gibi peşin veya taksitli olarak 'gib.gov.tr' adresinde internet vergi dairesinden kredi kartıyla da ödemeleri mümkün."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.