'MİT-PKK görüşmesi' iddiası

'MİT-PKK görüşmesi' iddiası
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkililerinin, PKK üyeleri ile Oslo'da yaptığı bir görüşmeye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı bugün internette...



Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkililerinin, PKK üyeleri ile Oslo'da yaptığı bir görüşmeye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı bugün internette yayınlandı.

Ses kaydı 47 dakika sürüyor. Bir video paylaşım sitesinde konan kayıt, İngiliz aksanıyla konuşan bir kişinin açılış konuşmasıyla başlıyor. Bu kişinin "koordinatör ülke temsilcisi" olduğu öne sürüldü.

İddialara göre, Türkiye'den iki MİT görevlisi ile terör örgütü PKK'nın Avrupa'da yaşayan lider kadrosundan üç isim, koordinatör ülke temsilcisi nezdinde Oslo'da bir araya geldi.

Kayıdın internette yayınlanmasının ardından yetkili makamlardan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ses kasetindeki bomba ifadeler kadar kasetin ortaya çıkışı da esrarengiz. Bunun için istihbarat operasyonları aratmayacak bir yöntemin izlendiği söyleniyor.

SİTE HACKLENEREK Mİ KONULDU

Ses kaydı saat 09.37'de Dicle Haber Ajansı'nın sitesinden yayınlandı. "Görüşmelerin iç yüzü Erdoğan'ı yakacak" başlığı ile verilen kaset, site hacklenip sisteme gizlice girilerek servise konuldu.

DİHA'nın (Dicle Haber Ajansı) sitesi şok ses kaydı yerleştirildikten sonra 2.5 saat süreyle devre dışı kaldı.

DİHA abonelerine ses kaydının sitelerine "sanal saldırı sonucu şifrelerinin kırılması suretiyle eklendiğini, haber farkedilir edilmez yayından kaldırıldığını" duyurdu.

DİHA: BİZ YAYINLAMADIK, HACKLENDİK

Dicle Haber Ajansı ise yaptığı "Diha'dan abonolerine zorunlu açıklama" başlığıyla yaptığı duyuruyla okurlarından özür diledi:

"Sabah saat 09.37'de servis edilen "Görüşmelerin İç Yüzü Erdoğan'ı Yakacak" başlıklı haber, sitemize yapılan sanal saldırı sonucu şifreler kırılarak eklenmiştir. Gerçeklerden asla taviz verilmez sloganı ile tüm zorluklara rağmen çalışmasını sürdüren ajansımız, abonelerine gerçek ve objektif haberler servis etmeyi vazgeçilmez bir ilke olarak benimsemiştir.

Sözkonusu haber ise araştırılıp ortaya çıkarılan veya bir haber kaynağının göndermiş olduğu bir haber değildir. Dolayısıyla gerçekliği teyit edilmediği gibi, ajansımızla da bir ilgisi yoktur. Haber farkedilir edilmez hemen müdahale edilmiş ve siteden kaldırılmıştır. Teknik çalışmalar nedeniyme 2.5 saat yayım yapamadık. Bu nedenle abonelerimizden özür diliyoruz"

Haber 7- Hürriyet - İnternethaber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.