Mısırlı General: İhvan Liderlerini Öldürmeliyiz

Mısırlı General: İhvan Liderlerini Öldürmeliyiz
Mısırlı General Amr, Fransız Le Monde gazetesine verdiği röportajda, Müslüman Kardeşler liderlerinin tümünün öldürülmesi veya tutuklanması gerektiğini...



Mısırlı General Amr, Fransız Le Monde gazetesine verdiği röportajda, Müslüman Kardeşler liderlerinin tümünün öldürülmesi veya tutuklanması gerektiğini söyledi.

Mısırlı General Amr, Kahire'nin batısındaki Nasr City'de Fransız Le Monde gazetesine verdiği röportajda, Mısır'daki durumu değerlendirdi. General Amr, Müslüman Kardeşler liderlerinin tümünü ya tutuklamak ya da öldürmek gerektiğini söyledi.

Serge Michel imzalı haberde Mısırlı General Amr, her şeyden önce "Biz 90 milyon Mısırlıyız ve Müslüman Kardeşlerden sadece 3 milyon var" diyerek başladı konuşmasına. General, "Hepsini tasfiye etmek veya hapsetmek için bize altı ay gerekiyor. Bu sorun değil, 1990'lı yıllarda yapmıştık bunu" diye ekliyor.

Mevcut durumda Mısır'da 200 bin otel odasının boş olduğunu söyleyen general, "Sonra, turistler geri gelecek, yabancı yatırımlar da. Mısır gelecek yüzyıllar için barış içinde olacak" iddiasında bulundu.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER SADECE İKİ SEÇENEK GÖRÜYOR!

Le Monde gazetesine göre general neden bahsettiğini biliyor ve batılıların Mısır'ın geleceğine ilişkin endişelerini paylaşmıyor. 1997'de Hatchepsout Tapınağı'nda 62 turistin öldüğü katliamdan kısa bir süre sonra Luxor eyaletinin güvenlik sorumlusu olan general Amr, şöyle devam ediyor:

"Müslüman Kardeşler sadece iki olasılık görüyor: ya Mısır'ı yönetecekler ya da yakacaklar. Ne mutlu ki, biz Arap dünyasının en güçlü, dünyanın ise 14'üncü ordusuyuz. Terörizme karşı savaşı kazanan tek ülkeyiz. Nasıl yapacağımızı biliyoruz."

MURSİ 25 BİN TUTUKLUYU SERBEST BIRAKMIŞ!

General Amr, 3 Temmuz günü askerler tarafından devrilen Müslüman Kardeşlerden Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bazıları "aşırı-tehlikeli" olmak üzere 25 bin tutukluyu serbest bıraktığını söylüyor.

Le Monde'un hepsi boşaltılsa bile Mısır cezaevlerinin 3 Milyon Müslüman Kardeşler üyesini alabilecek kapasiteye sahip olup olmadığı yönündeki sorusuna, General Amr şöyle yanıt veriyor: "Ben yöneticilerini öldürmek veya tutuklamak gerektiğini söylüyordum, yani 30 üst düzey sorumlu ve 500 alt yönetici. O zaman diğerleri evlerine dönecek. Her halükarda, bugün para aldıkları için eylem yapıyorlar."

MÜSLÜMAN KARDEŞLER OTURMA EYLEMLERİ İÇİN 313 MİLYON EURO HARCADI!

General Amr'a göre Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yapılan oturma eyleminde "Suriyeli protestoculara" günlük 500 lira (54 euro), Mısırlılara 100 lira, kadınlara 50 ve çocuklara 30 lira veriliyordu. Kahire'de onbinlerce Mursi yanlısının katıldığı iki oturma eyleminin barışçıl olmadığını savunan general, "gerçekte tepeden tırnağa silah kuşanmış teröristler" olduğunu iddia etti. General bu oturma eylemlerinin Müslüman Kardeşlere günlük olarak 60 milyon liraya mal olduğunu söylerken, 48 günlük maliyetinin 313 milyon euro olduğunu öne sürdü.

TÜRKİYE, KATAR, İSRAİL VE ABD MÜSLÜMAN KARDEŞLERİ DESTEKLİYORMUŞ!

Türkiye, Katar, İsrail ve ABD'nin, kişisel olarak Barack Obama'nın, Müslüman Kardeşler tarikatını desteklediğini söyleyen general, "Ülkemizi yok etmek istediler ama biz komployu fark ettik. Mısır dünyanın birinci uygarlığıdır. Sık sık işgale uğradık, egemenliğimizi geri kazandık" şeklinde konuştu.

SINAİ'Yİ SATMAK İSTİYORDU, TÜM ANTİK SİTELERİ KATAR'A KİRAYA VERDİ

General Amr, devrim cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ağır suçlamalarda bulundu:

"Hamas'ın bir casusudur. Sina'nın yüzde 40'ını Gazze Şeridi'ne bağlamak amacıyla 8 milyar dolara satmak istedi. Bu pazarlığı ona öneren Barack Obama'dır. Mursi ayrıca Gazze'ye doğru bin tünel kazdı. Sudan'a Mısır'ın güneyini satmak üzereydi ve Etiyopya'ya Nil Nehri suyunun dörtte üçünü azaltacak bir baraj inşaatı için yeşil ışık yaktı. Turizmi yasaklamıştı ve gelecek beş yıl için tüm antik siteler, piramitler, sfenksler ve tapınakları kiraya vermişti. Müslüman Kardeşler'i övmesi için yabancı basına 2 milyar dolar verdi.

ANF

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.