Mirzabeyoğlu'na tahliye umudu

Mirzabeyoğlu'na tahliye umudu
28 Şubat yargısının müebbete mahkum ettiği Salih Mirzabeyoğlu muayene için hastaneye kaldırıldı. Avukatı, Mirzabeyoğlu'nun affedilmesi için Gül'e...



28 Şubat yargısının müebbete mahkum ettiği Salih Mirzabeyoğlu muayene için hastaneye kaldırıldı. Avukatı, Mirzabeyoğlu'nun affedilmesi için Gül'e başvuruda bulunulduğunu muayenin bu amaçla yapılıyor olabileceğini söyledi.

28 Şubat post-modern darbesi sürecinde IBDA/C lideri olduğu iddiasıyla müebbet hapis cezası alan ve 'Salih Mirzabeyoğlu' olarak tanınan Salih İzzet Erdiş, ruhi ve psikolojik durumunun incelenmesi için Bolu F Tipi Cezaevi'nden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Erdiş'in avukatı Hasan Ölçer, müvekkilinin hastanede müşahade altında olduğunu belirterek 'Müşahadenin yasal süresi 21 gün. Bu süre daha uzun veya kısa olabilir ' dedi.

Müvekkilinin hastanede yapılacak incelemenin ardından ruhi ve psikolojik rapor hazırlanacağını bildiren Ölçer ' Bu rapor da daha sonra Adalet Bakanlığı'na sunulacak' diye konuştu. Müvekkilinin tahliyesi konusunda başvuruları olmadığını dile getiren Ölçer, 'Fakat Cumhurbaşkanı'ndan bizim dışımızda müvekkilimin affı talep edilmişti. Ruhi ve psikolojik tetkik, bu yüzden yapılıyor olabilir' ifadelerini kullandı.

KİTAP VE FİKİRLERİNDEN MAHKUM

28 Şubat Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, 'Hiçbir silahlı eylemi saptanamamış yalnızca kitapları ve fikirlerinden dolayı mahkum edilen Mirzabeyoğlu'nu dinleyeceğiz' açıklamasını yapmıştı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa da hukuksuzluğa maruz kaldığını söylediği Mirzabeyoğlu için Meclis'te soru gönergesi vermişti.

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.