Miraç Kandili, Bursa'da okunan Miraciye ile kutlandı...

Miraç Kandili, Bursa'da okunan Miraciye ile kutlandı...
 Miraç Kandili, Bursa'da Mahkeme Camii'nde, Miraciye okunarak kutlandı.Hz. Muhammed(sav)'in önce Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya; oradan da semaya yaptığı...


 

Miraç Kandili, Bursa'da Mahkeme Camii'nde, Miraciye okunarak kutlandı.

Hz. Muhammed(sav)'in önce Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya; oradan da semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi dolu manevi bir yolculuğun kutlu günü olan Miraç Kandili, tüm İslam aleminde olduğu gibi Türkiye'de de kutlanıyor. İbadethaneleri dolduran vatandaşlar çeşitli etkinliklerle bu kutlu geceyi değerlendirmeye çalışıyor.

Bursa'da ise Hoca Muslihiddin Camii (Mahkeme Camii)'nde Miraç Kandili dolayısıyla Miraciyeli kutlama yapıldı.

Türk musikisinin en önemli eserlerinden olan Kutbü'n-nâyî Osman Dede'nin Miraciyesi (Hz. Muhammed'in göğe çıkışını konu edinen divan koşuğu), 123 yıldan bu yana Miraç Kandillerinde Mahkeme Camii'nde okunuyor. Bu yıl da camiyi dolduran cemaatin eşliğinde Miraciye üstatları tarafından Miraciye kıraati okundu. Görevli imam, cemaate Miraciye hakkında kısa bir bilgi de verdi.

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı'nın da hazır bulunduğu Miraciye kıraatinde cemaat camiyi tıklım tıklım doldurdu. İkindi namazını müteakip okunan Miraciyenin ardından Hazreti Peygamber'e (sas) Miraç'ta ikram edilmesi anısına Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından getirilen süt cemaate ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.