Milliyet ve Vatan eski ortakların...

Milliyet ve Vatan eski ortakların...
 Yıllar önce "Babam bizi öldürmesinler diye gazeteleri sattı" açıklamasını yapan işadamı Ömer Karacan, Vatan ve Milliyet'e, Demirören Grubu'yla...

 

Yıllar önce "Babam bizi öldürmesinler diye gazeteleri sattı" açıklamasını yapan işadamı Ömer Karacan, Vatan ve Milliyet'e, Demirören Grubu'yla birlikte 74 milyon dolar ödeyerek yeniden sahip oldu.

Doğan Yayın Holding'e ait Milliyet ve Vatan gazeteleri, Demirören ile Karacan ortak girişimine satıldı. Doğan Yayın Holding bünyesinde bulunan Milliyet ve Vatan gazeteleri, tüm marka ve isim hakları ile internet siteleri ile birlikte toplam 73 milyon 960 bin dolar karşılığında Demirören ve Karacan Grubu'nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.'ye satıldı.

EMANETİ 32 YIL SONRA DEVRALDI

Hem Demirören Grubu hem de Karacan Grubu, Milliyet gazetesine yabancı gruplar değil. Ali Naci Karacan, Milliyet Gazetesi'nin kurucusu ve şu anda Karacan Yayıncılık'ın başında iki torunu bulunuyor. Böylece Number One TV'nin yayıncısı olan Karacan Grubu, dedelerinin kurduğu gazeteyi 32 yıl sonra geri almış oldu.

ÖLÜM KORKUSU YÜZÜNDEN SATMIÖmer Karacan, 2007 yılındaki bir demecinde, ağabeyi Ali Karacan'ın Milliyet'i geri almayı istediğini belirtirken, "Babam Milliyet'i satmaya mecburdu. Abdi Amca öldürülmüştü. O en yakın arkadaşıydı. Devamlı öldürüleceğiz, kaçırılacağız endişesiyle yaşıyordu.

Üzerimize çok titrerdi. Babamın Milliyet'i satmasındaki en büyük neden, ölüm korkusudur" demişti.

DEMİRÖREN'İN PAYI YÜZDE 25'Tİ

Demirören Grubu ise Aydın Doğan, Karacan'dan Milliyet gazetesini satın aldığı dönemde küçük ortak olarak şirkette yer almıştı. Yüzde 25'lik ortaklığı bulunan grubun hissesini daha sonra Aydın Doğan satın almıştı.

MİLLİYET 48, VATAN 26 MİLYON DOLAR

Doğan Yayın Holding'ten Borsa'ya gönderilen açıklamada, Milliyet Gazetesi'ne ait tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adlarının KDV dahil 47 milyon 960 bin dolara, Vatan Gazetesi'nin tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adlarının 26 milyon dolara, DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.'ye satışı konusunda, genel esaslarda mutabakat sağlandığı ifade edildi.

Hisseler yarı yarıya

Doğan Gazetecilik bünyesindeki iki varlığın toplam satış bedeli 74 milyon dolar olurken, satış bedeli piyasa değerinin oldukça altında kaldı. Milliyet ve Vatan gazetesi dışında grup bünyesinde Posta gazetesi bulunuyordu. Doğan Gazetecilik'in piyasa değeri dünkü kapanış fiyatı itibariyle 462 milyon lira düzeyinde bulunuyordu. Ömer Karacan avukatların gazetelerin alımları ile ilgili görüşmelere devam ettiklerini kaydetti. Yıldırım Demirören ve Ömer Karacan gazeteleri almak için yüzde 50-50 ortaklık yapısı ile yeni bir şirket kurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.