Milletvekillerin kayıt işlemleri devam ediyor

Milletvekillerin kayıt işlemleri devam ediyor
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, "Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor" dedi.Milletvekillerin kayıt işlemleri devam ediyor...

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, "Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor" dedi.

Milletvekillerin kayıt işlemleri devam ediyor - Tıkla İzle

CHP'li Sağlar, TBMM'ye gelerek, milletvekili kaydını yaptırdı. Eşi Serap Sağlar ile Meclis Şeref Holü'ne gelen Sağlar, işlemlerini tamamladıktan sonra gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı.

Sağlar, hükümet modeline ilişkin olarak, halkın 7 Haziran'da verdiği oyları iyi okumak gerektiğini söyleyerek, "Halk verdiği oylarla 400 milletvekili veremeyiz', 'Başkanlık diye bir şey yok' diyerek AKP'yi de tek başına iktidar yapmak istemiyor. Bundan da bıkmış. Halk 'sütten ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yiyorum. Dolayısıyla bir koalisyon istiyorum. Ben koalisyon olmasının Türkiye'de demokratikleşmeyi hak, hukuk, adalet, özgürlük, adil paylaşım gibi kavramların gerçekleşmesi açısından önemli görüyorum. Koalisyonun halkın istediği anlamda oluşması şart. 13 yıllık iktidarın dışında bir koalisyon beklentisi var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderleri tek tek çağırmasına ilişkin olarak ise Sağlar, "Olması gereken prosedürü uyguluyor. 'Recep Tayyip Erdoğan açısından normalleşme süreci başladı' demektir" şeklinde konuştu.
Sağlar, geçmiş dönemden farklı bir Meclis olacağını söyleyerek, "Geçmiş dönemlerde 'Yaptım oldu' diyen ülkede hırsızlıkları, yolsuzlukları, var olan adaletsizliklerin üzerini kapayan ama halkı hiçbir zaman düşünmeyen bir yönetim vardı. Bu yönetimlerin üzerine hesap sormak için halkın temsilcileri var. Ayrıca, bu Meclisle, 25. dönem ile birlikte Türkiye normalleşme ve demokratikleşmeye doğru gidiyor. Kafalarda iki zincir vardı. Çiller- Erbakan ile kırıldı. Erbakan Başbakan oldu, AKP bugünlere kadar geldi. Diğeri de yüzde on barajı aşıldı. Parlamento'da parlamenter sistem tam olarak devam edecek. Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor."
Sağlar'a rozetini eşi Serap Sağlar taktı. 

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.