MHP'li Vural: Kandil'e Türk bayrağı dikin

MHP'li Vural: Kandil'e Türk bayrağı dikin
Vural'dan terörle mücadele değerlendirmesiMHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kandil'e askeri operasyon düzenlenmesi gerektiğini belirterek, ''Şemdinli'de,...



Vural'dan terörle mücadele değerlendirmesi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kandil'e askeri operasyon düzenlenmesi gerektiğini belirterek, ''Şemdinli'de, şurada burada militanlarla uğraşacağınıza Kandil'de PKK'yı yönetenlerle uğraşın, 'Kandil'e Türk bayrağı dikin' diyoruz'' dedi.



Türkiye'de, artık herkesin ülkenin nereye gittiğini düşünmesi gerektiği dönemleri yaşadıklarını, siyasi partilerin ''Müslüman Türk milleti'' kimliğini anayasadan çıkarmak için çalışma yaptığını, 2002 yılında bitirilmiş bir terörün bugün ''kurtarılmış bölge'' için çalışacak seviyeye geldiğini savunan Vural, Şemdinli'de 14 gündür ''başkaldırı ve isyan provalarının'' yapıldığını, Türkiye'de terörü açılım politikalarının cesaretlendirdiğini ileri sürdü.

Türkiye'nin, Türk milletinin çözülmesini öngören yabancı projelerin dikte ettirildiğini, Türkiye Cumhuriyeti içinde başka başkentler oluşturmayı düşünenlerin ulu orta konuşabildiğini söyleyen Vural, ''Ey AK Parti, senin gençlik kolları başkanına bir soru sorulduğu zaman, 8 polisi ip gibi diziyorsun da bu memlekette başka başkentler olma zırvasını dile getirenleri niye ip gibi dizemiyorsun ? Hükümetin kılavuzu Leyla Zana olmuş. BDP ekseninde, Leyla Zana ekseninde onların kılavuzluğunda siyaset yürütüyorlar'' diye konuştu.

MHP'nin başından bu yana açılım çalışmalarının bir tuzak olduğunu görerek hareket ettiğini, bugün ne kadar haklı olduklarının ortaya çıktığını savunan Vural, şöyle konuştu:

''Karşınızdaki talep, bu milletin egemenliğini bölmek istiyor. Ey AK Parti, ey CHP, siz İzmirliler'in iradesinin Diyarbakır'da hakim olmasını istemiyor musunuz ? Bu milletin egemenliğinin Anadolu'nun her coğrafyasında hakim olmasını istemiyor musunuz ? Bugün geldiğimiz noktada aynen Irak ve Suriye'de olduğu gibi Türkiye'de de etnik kimliklere dayalı bir federasyon oluşturma çabasına girmişlerdir. Siyasal çözümün adı budur. Karnınızdan konuşmayın.''

CHP'nin de etnik kimliklere egemenlik tanıyan siyasal projenin peşine düştüğünü iddia eden Vural, CHP'ye oy verenlere, bunu anlatmak zorunda olduklarını ifade etti.

Terörle mücadele
2008 yılında, sınırdaki karakolların yapılması talimatlarına rağmen TOKİ'nin bu yapımı bitiremediğini ifade eden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Nedir bu pasiflik ? Benim kınalı kuzum karakolda bekleyecek, terör örgütü saldıracak, şehit olacaklar, ondan sonra Ankara'dan ses, 'operasyonlar başladı' diyecek. Siz şehit olmadan önce operasyon yapacaktınız, onların ölmesini engelleyecektiniz. Terörle mücadele pasif yapılmaz. Şemdinli'de, şurada burada militanlarla uğraşacağınıza, Kandil'de PKK'yı yönetenlerle uğraşın, 'Kandil'e Türk bayrağı dikin' diyoruz. Ey sayın Başbakan, Tahrir Meydanı'nda Türk Bayrağı görmekten memnun oluyorsun da, Kandil'de görmekten niye memnun olmuyorsun. Elini tutan mı var ?''

MHP Grup Başkanvekili Vural, hükümetin PKK'ya Esad'ın silah desteği verdiğine yönelik açıklamalarına dikkati çekerek ''Barzani destekledi de ne yaptınız siz ? Hiçbir şey. Kırmızı halı döşediler. Barzani gitti, PKK ve PYD ile birlikte Suriye'nin kuzeyine yerleşti. Türkiye Cumhuriyeti, 4 parçalı Kürdistan'ın kurulma ihalesini almış, Irak'ın kuzeyiyle Suriye'nin kuzeyini birleştiriyor'' iddiasında bulundu.

Kaynak: Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.