MHP'li Şandır: Küresel güçlerin son hesabı Suriye

MHP'li Şandır: Küresel güçlerin son hesabı Suriye
 MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''Suriye'de yaşanan olaylar, her yeni yüzyılın ilk çeyreğinde küresel güçlerin, dünyayı yeniden paylaşma...


 

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''Suriye'de yaşanan olaylar, her yeni yüzyılın ilk çeyreğinde küresel güçlerin, dünyayı yeniden paylaşma hadisesidir'' dedi.

Şandır, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından Bursa Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen ''Siyaset Okulu Bursa'' programına katıldı.

Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Şandır, ''Suriye'de, sonuçları itibariyle yalnız Ortadoğu bölgesini ilgilendirmeyen bir olay yaşanıyor. Suriye'de yaşanan olay, Suriye'nin olayı değil, hatta Ortadoğu'nun olayı da değil'' diye konuştu.

Yaşanan olayların, Büyük Ortadoğu Projesi ile alakalı olduğunu öne süren Şandır, ''Suriye'de yaşanan olaylar, her yeni yüzyılın ilk çeyreğinde küresel güçlerin, dünyayı yeniden paylaşma hadisesidir. 20. yüzyılın ilk çeyreğindeki 1. Dünya Savaşı, böyle bir paylaşımın anlaşmaya ulaşamaması, savaşmalarına rağmen uzlaşamadıkları için 2. Dünya Savaşı'na dünyayı sürüklemeleri neticesinde 100 milyonun hayatına mal olan bir savaş. Şimdi yeni bir yüzyılın ilk çeyreğindeyiz. Küresel güçler yine dünyayı paylaşmak adına bir mücadelenin içindeler. Bir takım proje çekişmeleri yaşanıyor'' ifadelerini kullandı.

Suriye'nin 5 Mart 2011'de güneyindeki bir kazada, okulda lise öğrencilerinin bir duvara yazdığı yazıdan sonra bu olayların patlak verdiğini belirten Şandır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu olaylar, öğrencilerin karakola çekilerek dövülmesi üzerine velilerin cuma günü yaptığı yürüyüşü, güvenlik güçleri önlemek isterken 10 tane sivili öldürmesiyle başladı. Bugün 18 ayını doldurdu. Suriye'ye demokrasiyi getiremezsiniz. Suriye farklı bir yerdir. Geldiğimiz nokta itibariyle bugün Suriye'de Beşşar Esed gitmiyor, Amerika'nın seçimi var, Avrupa'nın krizi var, tampon bölge çok zaruri olmasına rağmen bir türlü güvenli bölgeler bile oluşturulmasına izin vermediler.''

Suriye'de bir iç savaşın yaşandığını ifade eden Şandır, ''Suriye'de kardeş kardeşi boğazlamaktadır. Savaş bitse, artık bu olaylar bitse Sünniler ile Nusayrileri artık bir arada yaşatmak mümkün değil. İç savaş mezhep temelli olursa çok kıyıcı olur. Şimdi Suriye, rejim gitsin bir başka rejim gelsin savaşının çok ötesinde mezhep savaşının getirdiği bir kanlı iç savaşı yaşamaktadır'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.