MHP'de olağanüstü kongre süreci başlıyor

MHP'de olağanüstü kongre süreci başlıyor
  Muhaliflerin 8 Mayıs'ta yapılması konusunda anlaştığı kongreyle ilgili son sözü söyleyecek Çağrı Heyetinin bu hafta toplanarak, olağanüstü...

 

 

Muhaliflerin 8 Mayıs'ta yapılması konusunda anlaştığı kongreyle ilgili son sözü söyleyecek Çağrı Heyetinin bu hafta toplanarak, olağanüstü kongre sürecini "resmen" başlatması öngörülüyor.

 

ANKARA (AA) - Mahkemeden olağanüstü kongre yapılması yönünde vize alan MHP'li muhalifler, kongre tarihi olarak 8 Mayıs'ta anlaşırken, son sözü, mahkemenin partiyi olağanüstü kongreye götürmek üzere yetkilendirdiği Çağrı Heyeti söyleyecek.

 

MHP, 7 Haziran seçimlerinde, yüzde 16,29 orana karşılık gelen 7 milyon 520 bin oyla 80 milletvekili çıkardı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim akşamı, partisinin anamuhalefet olarak kalacağını, hükümeti kuracak koalisyona dahil olmayacağını bildirerek, erken seçim istedi.

 

Koalisyon görüşmelerinin sürdürüldüğü yaz aylarında Bahçeli, "AKP-HDP, değilse bile AKP-CHP, bu da kafi gelmezse AKP-CHP-HDP arasında bir koalisyon hükümeti kurulması 7 Haziran’da sandıktan çıkan iradenin en bariz temennisidir" yorumunda bulunarak, koalisyonda yer almayacağını bir kez daha ifade etti.

 

Türkiye'nin tekrar sandık başına gittiği 1 Kasım'da MHP, 7 Haziran'daki seçim sonuçlarına göre, yaklaşık 2 milyon oy ve 40 milletvekili kaybetti. MHP'yi olağanüstü kongreye taşıyan sürecin fitilini ateşleyen de bu sonuç oldu.

 

Partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açıldı

Tarihler 5 Şubat 2016’yı gösterirken MHP'de muhalif 16 il başkanının, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için yetki verdiği avukatlar, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açtı.

 

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, 8 Nisan 2016 günü görülen duruşma sonucu "Çağrı Heyeti"ne olağanüstü kongre toplamaları için vize verdi.

 

Bahçeli, davayı temyize götüreceklerini açıkladı. Merkez Disiplin Kurulu üyesi ve Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, mahkeme kararının kendilerine resmi olarak tebliğ edilmesinin ardından 8 gün içerisinde Yargıtaya başvuracak. Muhalifler, Yargıtayın daha önce benzer durumda birçok karar verip içtihat oluşturduğu için Genel Merkez'e "hayır" cevabı vereceğini düşünüyor.

 

Genel Merkez, mahkemenin kararı için temyiz başvurusunda bulunacak, aynı zamanda da acil olarak kararın infazının ertelenmesini isteyecek. Bu başvurunun kabul edilmesi durumunda Yargıtayın nihai kararı beklenecek. Eğer Yargıtay infazın durdurulmasına yönelik başvuruyu kabul etmezse Çağrı Heyetinin önünde bir engel kalmayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.