'MHP'de muhalifler Disiplin Kurulu'na sevk edilebilir'

'MHP'de muhalifler Disiplin Kurulu'na sevk edilebilir'
 MHP Genel Merkezi'ne yakın kaynaklara göre, "muhalifler, olağanüstü kurultayı 19 Haziran'da toplamakta ısrar ederse haklarındaki inceleme süreci,...

 

MHP Genel Merkezi'ne yakın kaynaklara göre, "muhalifler, olağanüstü kurultayı 19 Haziran'da toplamakta ısrar ederse haklarındaki inceleme süreci, disiplin kurulu sürecine dönebilir."

 

ANKARA (AA) - MHP'de olağanüstü kurultay süreci ile ilgili tartışmalar sürüyor.

 

MHP Genel Merkezi'ne yakın kaynaklara göre, "muhalifler, olağanüstü kurultayı 19 Haziran'da toplamakta ısrar ederse haklarındaki inceleme süreci, disiplin kurulu sürecine dönebilir."

 

MHP'de, "mahkeme tarafından yetkilendirilen" Çağrı Heyeti, bugün yaptığı toplantıda, tüzük değişikliği yapılacak olağanüstü kurultay için 19 Haziran tarihini verdi. Muhalifler bu tarihte tüzük değişikliği yaptıktan sonra delegenin talebi doğrultusuna 3 ya da 10 Temmuz'da da seçimli kurultayın toplanabileceğini düşünüyordu.

 

Yetki tartışması yeniden başladı

 

Çağrı Heyeti'nin açıkladığı tarih, Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında bugün toplanan MYK toplantısında da ele alındı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Merkez'in, 19 Haziran'da yapılacağı ifade edilen kurultaya katılmayacağını açıkladı. Bu açıklamayla kurultayı düzenleme yetkisinin kimde olduğu yeniden tartışılmaya başlandı.

 

Muhaliflerle hareket eden 17 il başkanı disiplin kuruluna sevk edilirken, genel başkanlığa adaylığını açıklayan isimlerden Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ hakkında inceleme devam ediyor. Muhalif isimler, "19 Haziran'da kurultay toplanması konusunda ısrarcı olursa Disiplin Kurulu'na sevk edilebilirler."

 

"Siyasi Partiler Kanunu'na göre aynı gün olmaz"

 

Genel Merkez, 10 Temmuz'da sabah oturumunda tüzük değişikliği, öğleden sonra "gerekirse" seçimli kurultayı toplamayı amaçlıyordu. Öte yandan, muhaliflere göre, Siyasi Partiler Kanunu'nu (SPK) uyarınca aynı gün hem tüzük değişikliği hem de seçimli kurultay yapmak mümkün değil.

 

Buna göre ya Çağrı Heyeti'nin takviminin uygulanması ya da Genel Merkez'in 10 Temmuz'dan 15 gün sonrasına yeni bir kurultay tarihi açıklaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.