MHP Genel Başkanı Bahçeli, Adana'da

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Adana'da
 - Bahçeli:- "1 Kasım'da sandık patlar ise AKP'ye 'Abbas yolcu' diyebilirsiniz. Demokrasi içerisinde iktidar değişikliğini millet iradesiyle ortaya korsanız,...

 

- Bahçeli:

- "1 Kasım'da sandık patlar ise AKP'ye 'Abbas yolcu' diyebilirsiniz. Demokrasi içerisinde iktidar değişikliğini millet iradesiyle ortaya korsanız, Türkiye'yi krizden, kaostan ve çatışmadan kurtarabilirsiniz"

- "Türk milleti ve milliyetçileri olarak Türkiye'yi yakamayız, Türkiye'yi yıkamayız ama sandığa gidip millet iradesini MHP'ye yöneltebiliriz"

ADANA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "1 Kasım'da sandık patlar ise AKP'ye 'Abbas yolcu' diyebilirsiniz. Demokrasi içerisinde iktidar değişikliğini millet iradesiyle ortaya korsanız, Türkiye'yi krizden, kaostan ve çatışmadan kurtarabilirsiniz" dedi.

 

Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Başkan Hüseyin Sözlü ile görüştü. Sözlü, burada çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

 

Daha sonra Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ne (TUYAP) geçen Bahçeli, partililerle bir araya geldi.

 

Burada 7 Haziran'dan sonra koalisyonun neden kurulamadığını anlatan Bahçeli, önceki koalisyon hükümetleri hakkında da bilgi verdi. Bahçeli, hükumeti eleştirerek, AK Parti döneminde Türkiye'de ayrımcılığın arttığını savundu.

 

Terör örgütü PKK'yı da eleştiren Bahçeli, bazı kesimlerin PKK'nın siyasi çözüm tuzağına düştüğünü iddia etti.

 

Vatandaşların sandığa gitmesini ve oylarını kullanmasını isteyen Bahçeli, "Siyasette vazgeçilmez insan olamaz. 'Recep Tayyip Erdoğan'dan vazgeçemiyoruz' diyerek memleketi bölmeye, yıkmaya, kardeş kavgasına sürüklemeye hakkınız yok. Böyle bir gerilim AKP'nin alayını bitirir" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diktatörlüğe heveslendiğini iddia eden Bahçeli, şunları kaydetti:

 

"İktidarın güdümündeki medya, sansür ve çarpıtmalar yoluyla kamuoyunu şekillendirmeye çalışmakta. Maksat, farklı bilgi ve haber kaynaklarına sahip olamayan vatandaşların olayları iktidarın gözüyle görmesini sağlamak. Havuz medyası bu görevi üstlenmiştir. Bu havuz medyasıyla da bir gün hesaplaşacağız, onlarla da yüzleşeceğiz. Şimdi havuz medyasıyla Türkiye'yi bölmeye çalışacak mısınız, yoksa kendi gözünüzle mi hareket edeceksiniz? Biriken ve üst üste yığılan sorunların da iktidarın yanlışlarından değil, iç ve dış güçlerin kumpaslarından kaynaklandığı, başlıca iktidar tarafından gündemde tutulmaktadır."

 

Tunus'ta başlayan "Arap Baharı"nı anlatan Bahçeli, "Türkiye'yi zorlar, tek başına AKP iktidarı olması için her yola başvurursanız bunun sonu felakettir" diye konuştu.

 

AK Parti'nin tek başına iktidar olmaması gerektiğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

 

"Koalisyonlar iktidarıyla televizyonlarda, 'bazı şeyler değişmez, 7 Haziran'ın bir benzeri olur' denirse o zaman bu millet iradesi 1 Kasım'da bir çözüm yolu bulur. Eğer 1 Kasım'da, Meclis'te benzer bir tablo çıkarsa o zaman işte dedim ki 5. bir parti çıkabilir. AKP'de bir telaş başladı. 'Nereden biliyor, nasıl söylüyor, 5. parti AKP'den olmaz ama başka partilerden olabilir. Özellikle de CHP ile beraber MHP'den de olabilir' diye iftiralara başlıyorlar. MHP'de böyle bir anlayış mümkün değildir. MHP kendi tuzağını kendisi kurarsa vatana en büyük yanlışı, millete en büyük yıkımı yapmış olur. Onun için 5. yapılanmayı MHP'den şu baskıcı rejimin kendi, yukarıdan aşağıya veya aşağıdan yukarıya doğru bölünmesiyle oluşacağına dikkat etmek lazım."

 

- "Bu sessiz öfke bir yerde patlayacaktır"

 

Bahçeli, toplumda sessiz öfke olduğunu savunarak, "10 Mart'tan bu yana seçim faaliyetleri yürütülüyor. Toplum yılgın, seçime karşı soğuk, siyasi partiler yorgun. Böyle bir durum karşısında toplum kendi kendine her gün televizyonlarda 7/24 ya Recep Erdoğan'ı ya Serok Ahmet'i dinleye dinleye kendi sesini duyamamanın öfkesiyle içten içe yanıyor. Bu sessiz öfke bir yerde patlayacaktır" şeklinde konuştu.

 

Patlamanın demokrasi içerisinde olmasını temenni eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Allah vere bu patlama demokrasi içerisinde, 1 Kasım'daki sandıkta olmalı. 1 Kasım'da sandık patlar ise AKP'ye 'Abbas yolcu' diyebilirsiniz. Demokrasi içerisinde iktidar değişikliğini millet iradesiyle ortaya korsanız, Türkiye'yi krizden, kaostan ve çatışmadan kurtarabilirsiniz. Ama bu başarılmaz, Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bana tekrar oy vereceksiniz' baskısıyla devam ederse o zaman patlama sokakta olursa Tunus'taki gibi Allah sonumuzu hayır getire. O kardeş kavgasıdır, daha büyük bir yangındır. Türk milleti ve milliyetçileri olarak Türkiye'yi yakamayız, Türkiye'yi yıkamayız ama sandığa gidip millet iradesini MHP'ye yöneltebiliriz."

 

Vatandaşlardan sandığa gitmesini isteyen Bahçeli, "Aile boyu sandığa gideceksiniz. Komşular olarak, çalışanlar olarak, akrabalar olarak sandığa gideceksiniz. Milliyetçi hareketin iradesini orada göstereceksiniz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.