Metiner: Başbakan nasıl bir diktatörse...

Metiner: Başbakan nasıl bir diktatörse...
AK Parti'den dünkü operasyona yönelik sert açıklamalar geldi. Açıklamalara damga vuran ise Mehmet Metiner'in sözleri oldu.AK Parti Adıyaman Milletvekili...


AK Parti'den dünkü operasyona yönelik sert açıklamalar geldi. Açıklamalara damga vuran ise Mehmet Metiner'in sözleri oldu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner süreci, "Karanlık mahfillerin Erdoğan'ı bitirme operasyonu" olarak niteledi ve Başbakanı "diktatör" olarak niteleyenlere göndermede bulundu.

Operasyonda bir akrabası da gözaltına alınan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Twitter üzerinden, "Allah ve adaletin önünde herkes eşittir. Siyaset bu süreçteki sınavını aklı selim ve sorumlulukla yürütür. Mesele Türkiye'nin beka meselesidir. Bugünü de vicdanımda tartıyorum. Hikaye milletin hikayesidir. Sürecek. 28 Şubatı yaşadım, 27 Nisanı izledim, 12 Eylül 2010 mücadelesi zihnimde" mesajını verdi.

NASIL BİR DİKTATÖRSE HABERİ YOK

Metiner ise düzenlediği basın toplantısında süreci, iç ve dış karanlık mahfillerin Erdoğan üzerinden AK Partiyi bitirme operasyonu olarak niteledi.

Parti olarak suça ve suçluya asla arka çıkmayacaklarını, gerçekten suç işlenmişse gereğini önce kendilerinin yapacağını savunan Metiner, "Bir yargı kararı bazen sadece bir yargı kararı olmaz. Bugün büyük bir algı operasyonu yürütülüyor. Seçime giderken partimize yönelik dört bir koldan kara propaganda oluşturularak operasyon yapılıyor. Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri dizayn edilmek isteniyor" dedi. Bu son operasyonun da partiyi bitirmek isteyenlerin değirmenine su taşıdığını savunan Metiner, suçun şahsiliği ilkesini anımsatarak, "Oğullar suç işlediyse bu bakan olan babalarının da suç işlediği anlamına gelmez. Kişilerin peşinen suçu ilan edilmesi haysiyet cellatlığından başka anlam taşımaz" görüşünü savundu.

"BAŞBAKAN NASIL BİR DİKTATÖRSE..."

Muhalefetin, Başbakanı "diktatör" olarak nitelediğini de kaydeden Metiner, "Nasıl bir diktatörse kendi bakanlarının oğullarıyla ilgili soruşturmadan haberi olmuyor, zaten gizli yürütülmesi gereken bir soruşturmadan olmaması da gerekir" dedi.

"KAVGA AK PARTİ-CEMAAT KAVGASI DEĞİL"

Metiner soru üzerine ortada cemaat-AK Parti kavgasının olmadığını da savunarak, "ancak bir takım karanlık mahfiller daha rafine biçimde cemaat ile partimizi karşı karşıya getirip çatıştırmak istiyor, ama bu tuzaklara düşmeyeceğiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.