Mersin'de canlı bomba polis noktasında aracını patlattı

Mersin'de canlı bomba polis noktasında aracını patlattı
 Mersi'de bir süredir canlı bomba ihbarı nedeniyle takibe alınan bir otomobilde, otoyol girişinde polis tarafından durdurulmak istendiği sırada patlama...

 

Mersi'de bir süredir canlı bomba ihbarı nedeniyle takibe alınan bir otomobilde, otoyol girişinde polis tarafından durdurulmak istendiği sırada patlama meydana geldi.

Mersin'de canlı bomba polis noktasında aracını patlattı - Tıkla İzle

Saat 16.00 sıralarında, kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Mersin'den Gözne mevkiinde otoyola giriş bölümünde meydana geldi. 

Polis ekiplerinin, canlı bomba ihbarı nedeniyle bir süredir takibe aldığı, içinde 2 teröristin bulunduğu otomobil, Mersin'den Gözne mevkiinde TAG otoyoluna girişteki Bölge Trafik Şube Müdürlüğü kontrol noktasında durdurulmak istendi. 

Araç, "Dur" ihtarına uymayarak kaçarken, özel harekat ekipleri aracın peşine düştü. Canlı bomba olduğu belirtilen aracın sürücüsü, otobandan Mezarlık Caddesi'ne giriş yaptığı sırada ikinci kontrol noktasında bombanın pimini çekerek patlattı. Canlı bomba olay yerinde parçalanarak hayatını kaybetti.

 

Henüz kimliği tespit edilemeyen erkek teröristin parçalanarak öldüğü patlama sırasında yaralananların sayısının da 12 olduğu açıklandı. Bunlardan 2'sinin sivil, 10'unun ise polis memuru olduğu belirtilirken, polis memurlarından durumu ağır olan Serhan Tek'in tedavisi Mersin Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde sürüyor. Yaralılardan isimleri tespit edilenler şöyle:

 

"Abdulkadir Poyraz, Mehmet Çelik, Yusuf Ayaz, Tayfun Aktürk, Veysel Beyhan, Tekir Erdem (Mersin Devlet Hastanesi); Mehmet Beyhan, Burhan Uğur, Adnan Ülger ve Nuri Güleryüz (Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi)" 

Patlama sırasında paramparça olan Mazda marka beyaz otomobilin plakasının 27 J 6839 olduğu belirlendi.

 Öte yandan, Mersin polisinin, 2 gün önce, terör örgütünün bombalı araçla eylem yapacağı istihbaratı üzerine alarm durumuna geçtiği, şehrin giriş ve çıkışları ile kamu kurum ve kuruluşlarının çevresinde önlemleri artırdığı belirtildi. Canlı bombanın üzerindeki bombayı patlattığı sırada polisin, önceden plakası belirlenen şüpheli aracı aradığı öğrenildi.

 

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır bölgede


Şandır, beraberinde bir grup partili ile birlikte Mersin Devlet Hastanesi'ne gelerek, bombalı saldırıda yaralanan polis memurlarının yakınlarına ve meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Emniyet yetkililerinden yaralı polislerinin sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Şandır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin'in çok büyük bir tehlike atlattığını, başta Vali Hüseyin Aksoy olmak üzere Mersin'i bir felaketten kurtaran tüm yöneticilerini ve güvenlik güçlerini yürekten kutladığını söyledi.

 

Yaralı polislere acil şifalar dileyen Şandır, "Mersin'e, Mersinlilere geçmiş olsun. Büyük bir felaketin kapısından dönüldü. Güvenlik güçlerinin gayretli çalışmasıyla felaket önlenmiş oldu. Mersin'e Allah bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın. Tüm Mersin halkına, Mersin şehrine geçmiş olsun. Bölücü terör örgütünü, PKK'yı, bu kararı verenleri, bu eylemi planlayanları ve bu eylemi ortaya koyanları şiddetle ve nefretle kınıyorum" diye konuştu.

 

"Hedef Mersin halkı idi"


Teröristin hedefi konusundaki bir soruyu yanıtlayan Şandır, Vali Hüseyin Aksoy ve Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer ile görüştüğünü kaydederek, "Çok detaylı konuşmadık ancak beklenilen bir saldırı imiş bu. Güvenlik güçlerimiz koordineli bir çalışma ile istihbaratını daha önceden almışlar ve kontrollü bir imha gerçekleştirildi. Başarılı bir operasyon yapıldı. Hedef Mersin halkı idi. Buna böyle bakmak lazım. Şehre sokulmamış olması önemli bir başarıdır. Bunu gerçekleştirenleri yürekten kutluyorum. MHP olarak
biz güvenlik güçlerimizin bölücü terörle mücadelesinde, halkımızın ve sivil toplumun çok yoğun bir desteğinin olduğuna inanıyoruz. MHP olarak biz bölücü teröre karşı güvenlik güçlerimizin yanındayız. Onların planladığı doğrultuda, halkımızı, kendi teşkilatlarımızı güvenlik güçlerimize destek olacak şekilde propagandasını yapıyoruz ve teşvik ediyoruz. İnanıyoruz ki, halkımızla güvenlik güçleri teröre karşı kol kola girerlerse bu problemin çözümü çok daha kolay olur. Güvenlik güçlerimiz, bugüne kadar
Mersin'de bölücü terörün eylemine müsaade etmediler. Bunu daha öncede yaşamıştık. Tüm polis teşkilatımızı kutluyoruz, tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Teröristin Şanlıurfa'dan geldiği iddia edildi


Bu arada, bombalı eylem için Mersin'e gelirken, polis kontrol noktasında bombanın pimini çekerek bulunduğu aracı patlatan teröristin Şanlıurfa'dan geldiği öne sürüldü. Polis istihbarat elemanlarınca takip edildiği ifade edilen teröristin kod adının bilindiği, açık kimliğinin belirlenmesi için de çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
Öte yandan, teröristin parçalanan cesedi de, torbalar içinde Mersin Devlet Hastanesi morguna getirilirken, patlama nedeniyle kapanan Mersin-Adana Otoban yolunun Gözne gişeleri bölümü, yapılan incelemelerin tamamlanmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.

HÜSEYİN KAR-MERSİN

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.