Mersin'de böğürtlen hasadına başlandı

Mersin'de böğürtlen hasadına başlandı
  - Kentin meyve üretiminde söz sahibi ilçesi Silifke'de hasat edilmeye başlanılan böğürtlen, kilogram fiyatı 5 liradan Ankara ve Antalya'ya gönderildi-...

 

 

- Kentin meyve üretiminde söz sahibi ilçesi Silifke'de hasat edilmeye başlanılan böğürtlen, kilogram fiyatı 5 liradan Ankara ve Antalya'ya gönderildi

- Silifke Böğürtlen Üreticileri Birliği Başkanı Güngör:

- "Bu yıl hem verim hem de fiyat bakımından üreticileri memnun eden ürün, ağustos ayı sonuna kadar sürecek hasat dolayısıyla istihdama da katkı sağlıyor"

 

MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde hasadına başlanılan böğürtlen, kilogramı 5 liradan Ankara ve Antalya'ya gönderildi.

 

Silifke Böğürtlen Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Güngör, ilk hasadın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelinde böğürtlen hasadının ilk olarak Silifke'de yapıldığını söyledi. 

 

İlçede 130 dönüm arazide yaklaşık 300 ton böğürtlen üretildiğini ifade eden Güngör, "Silifke'de böğürtlenin diğer yerlere göre erken hasat edilmesi üreticilere büyük avantaj sağlıyor. Böğürtlen, ilçede çiftçilerin önemli geçim kaynaklarından biri. Bu yıl hem verim hem de fiyat bakımından üreticileri memnun eden ürün, ağustos ayı sonuna kadar sürecek hasat dolayısıyla istihdama da katkı sağlıyor." dedi. 

 

Güngör, ilk hasat edilen ürünlerin kilogramı 5 liradan Ankara ve Antalya'ya gönderildiğini belirterek, "Üretim maliyetinin düşük olması nedeniyle çiftçiler tarafından son yıllarda tercih edilen böğürtlen, ilçenin iklimine iyi şekilde adaptasyon sağladı. Yüksek verimi ise üreticinin yüzünü güldürüyor. Taze tüketiminin yanında reçel, marmelat, pasta, şarap ve kozmetik ürünler gibi çok çeşitli alanlarda kullanımı ise üreticileri böğürtlene yönlendiriyor." diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.