Mersin savaş alanına döndü

Mersin savaş alanına döndü
 Taksim'deki Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla Mersin'de bugünde protesto gösterisi düzenlendi. Protesto gösterisinde eylemcilerin attığı demir...


 

Taksim'deki Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla Mersin'de bugünde protesto gösterisi düzenlendi. Protesto gösterisinde eylemcilerin attığı demir levhalardan ve taştan 2 gazeteci ve bir polis müdürü ile 7 polis memuru yaralandı.

 

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen gruplar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı 17. Akdeniz Oyunları'nın kapanış programının yapılacağı saatlerde protesto amaçlı Forum Mersin Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Birçoğunun elinde Türk bayrağı bulunan göstericiler, sloganlar atıp, marşlar söyledikten sonra yürüyüş yapmak istedi. Bu yürüyüşe polis ekipleri izin vermedi. Çevik kuvvet polisleri eylemcilerin önünde barikat kurarken, önce hiçbir müdahalede bulunmadı. Emniyet amirleri ile eylemcilerin arasında uzun süren konuşmanın ardından sonuç alınmayınca eylemciler alışveriş merkezinin içinden geçip arka taraftan yürümeye çalıştı. Polis burada da barikat kurarak bu yürüyüşe de izin vermedi. Eylemciler burada polisin barikatını zorla aşmaya çalıştı. Bunun üzerine polis ekipleri eylemcilere müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından eylemciler polislere taş, şişe, masa, sandalye ve sopa atarak alışveriş merkezinin içine kaçtılar. Bir süre sonra yeniden alışveriş merkezi önünde toplanan eylemciler, AVM?de bulunan işyerlerinin masa ve sandalyeleri ile etrafta bulunan levhaları, panoları sökerek yolun iki tarafına da barikat kurdu. Ardından iki barikatı ateşe veren eylemciler, sloganlar atarak eylemlerini sürdürdü. Ateşlerin büyümesi üzerine TOMA'lar ateşleri söndürdü. Gösteriler halen sürerken şu ana kadar eylemcilerin attığı demir levhalardan ve taştan 2 gazeteci ile bir polis müdürü ve 7 polis memuru yaralandı. Eylemde şu ana kadar 3 kişi gözaltına alındı.

İHA, KORAY ÜNLÜ
MERSİN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.