Meralar için Meclis Araştırma Önergesi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, hayvancılık ve tarımda yanlış uygulamalara yönelik tespitlerini ve çözüm yollarını kamuoyu ile paylaşmaya, bunları Meclis gündemine taşımaya devam ediyor.
Karakaya, hayvancılık sektörünün besin kaynağı olan meraların verimli hale getirilmesi için Meclis Araştırma Önergesi verdi.
Karakaya’dan ‘mera’ önergesi
Meralar için Meclis Araştırma Önergesi
ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, kırmızı etin sağlandığı hayvancılık sektörünün besin kaynağı olan meraların verimli hale getirilmesi için Meclis Araştırma Önergesi verdi.
ÖNEMLİ BİR ÖNERGE DAHA…
MHP’li Karakaya, hayvancılık ve tarımda yanlış uygulamalara yönelik tespitlerini ve çözüm yollarını kamuoyu ile paylaşmaya ve bunları Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Meclis Başkanlığı’na sunulan son önergede; mera alanlarının giderek yok olduğu, mevcut meraların verimsizleştiği, diğer taraftan hazır yem kullanımı artarken hayvan üretiminde düşüşler yaşandığı, buna bağlı olarak halkın satın almada güçlükler çektiği kırmızı et fiyatının yükseldiğine vurgu yapıldı.
HAZIR YEM MALİYETİ ARTIRIYOR
MHP’li Milletvekillerinin de imzalarıyla destek verdiği önergede, özetle “Ülkemizin sahip olduğu mera alanları giderek azalmakta, mevcut mera alanları ise verimsizleşmektedir. 1990’lı yıllarda 24 milyon hektar olan mera alanımız, bugün 14.6 milyon hektara kadar düşmüştür. Bilinçsiz kullanım sonucu meralar bozulmaya ve kendini yenilememeye başlamıştır. Özellikle Orta ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizdeki meralarda çölleşme riski hızla artmaktadır. İhtiyaç duyulan ve dolarla alınan hazır yem ize, giderleri iki-üç kat artırmaktadır. Kendine ait tapulu arazisi olmayan çiftçimizin durumu ise daha vahimdir” denildi.
KALİTELİ ET VE SÜT İÇİN MERA
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, verdiği önergede “Sağlıklı ve sürdürülebilir tarımsal üretimin sağlanabilmesi için çayır ve meraların yeterli duruma getirilmesi şarttır. Mera alanlarının artışı sağlandığında ise doğrudan hayvansal üretim ve istihdam artacak, fiyatların genel düzeyi aşağı doğru seyir izleyecek, iç tüketim fazlasıyla karşılanacağı gibi, tarımsal ürünlerin ihracatı da artacaktır. Meralarda beslenen hayvanların et ve sütlerinin daha kaliteli ve besleyici olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kalitesiz et ve süt ürünleri tüketen bireylerin hastalığa yatkın ve sağlıksız bir yaşam sürmeleri ise kaçınılmazdır. Tüm bu özelliklerinden ötürü meralar kaderlerine terk edilmemelidir.” görüşüne yer verdi.
adanapost.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.